Budi dio naše mreže

"Poput života mnogih koji ovo čitaju, ni moj život nije savršena slika. Povijest koju sam proživjela nesumnjivo je manje stjenovita od života mnogih drugih. Međutim, to što sam preživjela nasilnu trudnoću s nepunih četrnaest godina, ne čini me čudom. Iako sam bio blagoslovljena da završim srednju školu i fakultet, udam se i imam djecu, to također nije razlog. Tijekom 16 godina preživjela sam dijagnozu raka dojke BRC1, gen za koji je ubio sve moje ženske prethodnice u obitelji. Iako me pobjeda vječno čini vječno zahvalnom, ni to nije razlog što sam čudo. Samo moje postojanje označava pravo čudo. Postojim jer se Bog, Stvoritelj, udostojio stvoriti me."

/ dz

Poput života mnogih koji ovo čitaju, ni moj život nije savršena slika, piše Catholic Stand. Povijest koju sam proživjela nesumnjivo je manje stjenovita od života mnogih drugih. Međutim, to što sam preživjela nasilnu trudnoću s nepunih četrnaest godina, ne čini me čudom. Iako sam bio blagoslovljena da završim srednju školu i fakultet, udam se i imam djecu, to također nije razlog. Tijekom 16 godina preživjela sam dijagnozu raka dojke BRC1, gen za koji je ubio sve moje ženske prethodnice u obitelji. Iako me pobjeda vječno čini vječno zahvalnom, ni to nije razlog što sam čudo. Čitav moj život ispunjen je svim uobičajenim (i nekim ne baš uobičajenim) poteškoćama, ali to nije razlog.

Pravo čudo

Samo moje postojanje označava pravo čudo. Postojim jer se Bog, Stvoritelj, udostojio stvoriti me. Napravio me je: “Nešto manjom od anđela”. Živim i krećem se i imam svoje biće dok koristim od slave Božjeg stvaranja. Ja sam Njegovo potomstvo.

U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo, kao što i neki od vaših pjesnika rekoše: “Njegov smo čak i rod! (Djela apostolska 17,28)

Svaki dah i druge funkcije mog tijela čudesan su dokaz kako sam „čudesno i sa strahom“ stvoren„

Zahvalit ću ti; jer ja sam sa strahom i čudesno stvoren: Divna su tvoja djela; I da moja duša dobro zna. (Psalam 139)

Duša koja mi je usađena prilikom začeća pruža sredstva za postizanje Vječnog života. I to je čudesno. Nezasluženi nadnaravni dar.

Nadnaravno

Kao član Božje obitelji, imam pristup svetim sakramentima. Ako odlučim grješno protiv Njega, ispovijed će moju dušu ponovno očistiti. Ispiranjem svoje ohole neposlušnosti, stvorena sam kao novo (čudesno) stvorenje. Nakon što sam doživjela radost oproštenja, pozvana sam da u potpunosti sudjelujem u na gozbi Jaganjčevoj. Ne samo da sam usvojeni član Njegove obitelji, u meni su i Njegovo Tijelo, Krv, Duša i Božanstvo. Ja sam Njegov hram!

Ja sam voljeno Božje dijete i u sjedinjenju s Isusom Kristom, našim Gospodinom, članom njegove obitelji. Isus, Spasitelj svijeta, moj je Brat. Ja sam Njegova, a On je moj. Kakvo čudo, toliko nedostojno koliko sam i ja, što mi je ovaj nadnaravni dar dostupan. Smijem ostati u milosti i nikada se ne udaljavati od Njegove strane. Amen, aleluja!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja