Budi dio naše mreže

Ključna riječ: radost

Što je radost - zna mladomisnik fra Siniša Pucić!

"Radost je najdublja težnja svakog čovjeka; ako je ima onda je čuva kao najveće bogatstvo; ako je nema onda je sve spreman dati i učiniti da bi je stekao," fra Siniša Pucić koji je na svetkovinu sv. Franje u nedjelju slavio mladu misu na riječkom Trsatu - najsretniji trenutak u životu svakog svećenika.

P. Krasicki: Kako se itko može radovati usred boli i nedaća?

"Što se događa s nama kršćanima? Nama se događa upravo kiselo ustajanje iz kreveta. Kao da smo izgubili radost. Ne da nam se pokrenuti. Stalno smo umorni, čak i nakon odmora. Sjedimo kiseli u klupama, čekajući kraj mise. Nema radosti niti u svećenicima, niti u vjernicima. Tko nam krade radost? Đavao krade radost koju Bog sije u tvome srcu (Mt 13, 18-23). Đavao ti želi ukrasti najdragocjeniji biser, perlu – Božju riječ koja je obilato posijana. Đavao želi ukrasti ono što tebi pripada, tvoje spasenje."

KAKO ŽIVJETI SVETO? Ovih sedam koraka će vam pomoći!

Koliko ljudi u Crkvi kaže "Ja svet? Ne, to je za druge, ne za mene!” Kao da ne vjeruju da Bog može učiniti sve novo, da za Njega ništa nije nemoguće. Ako je uspio ući u um i srce svetog Augustina i svetog Franje, može ući i u našu nutrinu. Samo moramo vjerovati kad nam kaže da možemo biti sveti, da je na nebu spremno mjesto za nas. Pitanje koje se sada postavlja glasi: "Kako možemo biti sveti u svojoj svakodnevici? Što trebam činiti? Koja je formula?" Ne postoji jedinstvena formula, jer svetost je uvijek osobna, to jest, vaša svetost nije ista kao moja, niti je poput svetosti drugih ljudi.

Rasplesani kapucini šire radost na društvenim mrežama

Franjevci kapucini, fra Brandon Berg i fra Vince Carrasco iz Teksasa primili su se plesa tijekom karantene te odlučili razveseliti ljude i svoje vještine podijeliti na društvenim mrežama, a rezultat su mnoga nasmijana lica zbog čega je život u ovim vremenima barem malo radosniji.

Stanovnici Benina imaju najveće bogatstvo koje možemo imati - radost zajedničkog života

"Zaista možemo biti vrlo ponosni na tu dvojicu svećenika, na naše Franju Jačmenicu i Tonija Štefana. I bilo mi je drago da sam mogao proslaviti Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti baš u Beninu. Tog dana posjećivali smo župe na kojima su naši svećenici bili aktivni. I tamo smo mogli vidjeti zgrade i crkve koje su oni izgradili. Ali bilo je lijepo vidjeti tamo i živu zajednicu, sve one ljude koje su oni krstili i koje su poslali u bogosloviju, ljude kojima su oni donijeli prvu Radosnu vijest."

S. Dijana: "Prava radost dolazi upravo kroz patnju"

S. Dijana Lončarek, redovnica Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa, gostovala je sinoć u Studentskom domu Ivan Goran Kovačić u Rijeci. Svjedočila je o povezanosti radosti i duhovitosti s križem i trpljenjem.

Ljubav, radost, umjerenost: tri riječi za svakodnevnu svetost

„Uzimaj malo vina i umjereno. Kršćanska umjerenost“ naslov je knjige koju je priredio Lucio Coco, u kojoj se nalazi komentar svetog Ivana Zlatoustog na odlomak iz Prve poslanice Timoteju u kojem apostol Pavao poziva učenika da uzima vino za svoje zdravlje. Uvod u knjigu, objavljenu u izdanju izdavačke kuće LEV i koja će se moći nabaviti u knjižarama od 6. ožujka, napisao je papa Franjo.

Treća nedjelja došašća: "Slavlje Božića možemo upriličiti, no bez podjele dobara ono ostaje slavlje bez promjene u srcu"

Na treću nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije prenosimo propovijed dr. sc. Josipa Bošnjakovića, svećenika i profesora psihologije koji vodi bračna i obiteljska savjetovališta na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Uz doktorski studij psihologije u Rimu na Papinskom salezijanskom sveučilištu specijalizirao je kliničku psihologiju. Predaje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu te na zagrebačkom Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Velečasni Bošnjaković među ostalim poručuje: "Nemoguće je stvarati novi svijet ako je u njemu korupcija, a u Crkvi smo prvi pozvani biti korektni u postupanju s novcima."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja