Budi dio naše mreže

Akademska umjetnica Eva Vukina iz Čakovca povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog napisala je svoje svjedočanstvo o milostima koje je primila po njegovu zagovoru. Vukina je poznata po svojim djelima kršćanskog nadahnuća.

/ im

Prenosimo objavu Eve Vukine na Instagramu:

“Sutra je spomendan Sveca svega svijeta, mog ovogodišnjeg sveca zaštitnika. Već drugi put otkad na početku godine izvlačim sveca zaštitnika, izvukla sam svetog Antuna Padovanskog. Prvi put je to bilo kad sam radila diplomski rad koji me uveo u umjetnost sakralne tematike. Izrada diplomskog bila je kompleksna i zahtjevna, bilo je komplikacija, traženja pravog naslova za diplomski, o čemu točno pisati, koju literaturu odabrati, no pri tome mi je pomogao zagovor sv. Antuna. Zanimljivo je da je na papiriću koji sam izvukla uz ime sveca pisalo da molim za profesore.

Zanimljivo je da je na papiriću koji sam izvukla uz ime sveca pisalo da molim za profesore.

Mentor mi je bio profesor s kojim se po stilu umjetničkog izražavanja nisam nikako našla ali eto, Bog mi je po zagovoru svetog Antuna preko tog profesora dao odličan naslov diplomskog rada- Portret – transformacija fizičkog u duhovno, od tog trena krenulo je pisanje diplomskog. Profesor mi je pomogao i oko literature i na kraju je sve dobro prošlo, obranila sam diplomski a sad znanje i vještine koje sam stekla kroz studiranje maksimalno iskorištavam, ne samo za svoje dobro, već i za dobro drugih u suradnji s Bogom. Pa, mogu reći da smo sveti Antun i ja napisali diplomski.

Dragi, potičem vas da svjedočite o snazi zagovora ovih divnih svetaca i naravno Bogu koji uslišava molitve.

Još posebnije je to što je moja župna crkva, Crkva svetog Antuna Padovanskog. Dragi, potičem vas da svjedočite o snazi zagovora ovih divnih svetaca i naravno Bogu koji uslišava molitve. Sveče svega svijeta, moli za nas a posebno za one koji se bore s raznim bolestima i mlade koji još nisu upoznali ljubav Božju.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eva Vukina Art (@evavukinaart)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja