Budi dio naše mreže

Sjeti se da si Božje savršeno stvorenje. Da je pažljivo birao kako će te satkati, da je pažljivo brojio svaku vlas na tvojoj glavi i igrao se oslikavajući ti šarenice oka. Vrijedan si ljubavi jer te Onaj koji te stvorio učinio vrijednim ljubavi i ništa što ti je svijet učinio ili što si ti učinio ne mijenja tu činjenicu.

/ lm

Na svom Facebook profilu Brat Jakov od Križa podijelio je razmišljanje o Božjoj stvoriteljskoj ljubavi prema čovjeku za kojom trebamo čeznuti kao košute koje žude za vodom. Njegovo promišljanje donosimo u cijelosti.

Možda imaš dane kad osjećaš da je smrt sretnije rješenje, manje bolna opcija.

Možda imaš dane kad osjećaš da nema na tebi ništa vrijedno ljubavi.

Možda imaš dane kad ne vidiš smisao svoga života, svoga postojanja.

Možda imaš dane koji ti se čine kao vječne noći u kojima nikada neće zasjati sunce.

Možda imaš više takvih dana nego onih drugih.

Sjeti se tada da tvoj život nije tvoj. Tvoj je život dar kojim samo Stvoritelj smije upravljati. Samo je On Gospodar života i smrti, ne daj si prava koja ti ne pripadaju.
Sjeti se tada da si Božje savršeno stvorenje. Da je pažljivo birao kako će te satkati, da je pažljivo brojio svaku vlas na tvojoj glavi i igrao se oslikavajući ti šarenice oka. Vrijedan si ljubavi jer te Onaj koji te stvorio učinio vrijednim ljubavi i ništa što ti je svijet učinio ili što si ti učinio ne mijenja tu činjenicu.

Nikad nisi sam. Nikad nisi bio sam.

Sjeti se uvijek da ti je Bog otvorio puteve ispred tebe, da On zna jako dobro zašto te je stvorio. Sjeti se uvijek da te stvorio da budeš njegov, da te može voljeti i da ga možeš voljeti. To je i više nego dovoljan razlog tvoga postojanja i tvoga radovanja životu. Ali te pozvao i biti njegova ljubav u svijetu, činiti mala djela ljubavi gdje god prolaziš, u skladu s malim i velikim darovima koje ti je dao.I kad god ne vidiš gdje ćeš zakoračiti, vjeruj da je On tu, s tobom. Iako si u tami, dopusti mu da te drži za ruku i da te vodi, korak po korak, do tvoga odredišta. Nikad nisi sam. Nikad nisi bio sam.

Dopusti Bogu da ostvari plan za tebe, plan blagoslova, plan puteva posutih cvijećem.

Možda si jedan od onih koji će uvijek naći riječ utjehe za druge, koji će drugima govoriti da su prekrasni i vrijedni ljubavi, koji će naviještati Božju ljubav drugima, a uvijek uz misao da to vrijedi za sve, ali ne za tebe. Možda si jedan od onih koji će učiniti sve da ljudi oko tebe budu sretni, a da ćeš pritom misliti da ti ne zaslužuješ biti sretan. Svi su vrijedni ljubavi, svima se grijeh može oprostiti, svi su Božja ljubljena djeca, osim tebe.

Dopusti si biti sretan.

O ljubljeno dijete Božje, tko ili što te tako ranilo da tako misliš o sebi? Posvijesti si da je Bog uvijek bio uz tebe, On te stvorio, On te uvijek nosio na svome dlanu, On te stvorio takvoga da budeš vrijedan ljubavi, stvorio te prekrasnog. I jesi vrijedan ljubavi. I jesi prekrasan, jer Bog ne griješi. Bog te stvorio za sreću i ništa manje od prave, duboke sreće koju samo On može dati. Ne pristaj na manje od toga. Dopusti Bogu da ostvari plan za tebe, plan blagoslova, plan puteva posutih cvijećem.

Dopusti Bogu da bude Bog. Da te voli, da pazi na tebe. Dopusti Mu da bude jedini Gospodar tvoga života. Tvoj jedini zaštitnik. Davatelj smisla tvome životu. Da bude tvoj početak i cilj.

Zaslužio si sreću. Dopusti si biti sretan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja