Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brat-jakov-od-kriza

O. JAKOV OD KRIŽA Ako ne napreduješ u duhovnom životu, nazaduješ

"Mjera tvoga rasta u svetosti mora nadilaziti mjeru rasta napasti koje će te htjeti odvojiti od Boga. A padovi će ti biti samo alarmi da se moraš vratiti, da moraš pojačati svoje napore, da se moraš sjetiti cilja kojemu ideš", poručuje u promišljanju o. Jakov od Križa Milić.

O. JAKOV OD KRIŽA Na koji ćeš način radikalno živjeti za Gospodina?

Korisnici društvenih mreža rado posjete profil karmelićanina o. Jakova Milića koji ih svojim razmišljanjima potiče na kršćanski rast. O. Jakov od Križa inače je liječnik, a nedavno je zaređen za svećenika. Na društvenim mrežama promišljao je o razlučivanju poziva. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

O. JAKOV OD KRIŽA Bog se ne umara davati nam milosti da bi nas potaknuo da idemo Njemu

Korisnici društvenih mreža rado posjete profil karmelićanina o. Jakova Milića koji ih svojim razmišljanjima potiče na kršćanski rast. O. Jakov od Križa inače je liječnik, a nedavno je zaređen za svećenika. Na društvenim mrežama promišljao je o značenju Isusovih čudesa. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

O. Jakov Milić u Mariji Bistrici proslavio mladu misu

O. Jakov u propovijedi se osvrnuo se na Evanđelje u kojem Isus poručuje: "Neka se ne uznemiruje srce vaše. Vjerujte u Boga i u mene vjerujte" pa nastavio poticati okupljene vjernike riječima: "Bog je taj koji nas pozva iz tame u svjetlo, dopusti mu da te povede onda kad od tame ne znaš gdje zakoračiti."

BRAT JAKOV OD KRIŽA Koje je čudo tebi potrebno da povjeruješ?

Koje čudo trebamo da povjerujemo? Što je naše lomljenje kruha u kojemu ćemo prepoznati Gospodina? Što nam je potrebno da uskliknemo „Doista uskrsnu Gospodin“, da shvatimo da se ima smisla i dalje nadati, da Bog ne samo što odgovara na naše molitve, već nam daje više nego što možemo i zamisliti?

Brat Jakov od Križa, autor poticajnih promišljanja, zaređen za svećenika

Korisnici društvenih mreža rado posjete profil karmelićanina br. Jakova Milića koji ih svojim razmišljanjima potiče na kršćanski rast. Njegova razmišljanja redovito prenosimo na našem portalu. Brata Jakova od Križa (Milić) za svećenika je zaredio mons. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski, u subotu, 22. travnja. Misa i ređenje bili su u gospićkoj Katedrali Naviještenja Blažene Djevice Marije.

Kako možeš biti svoj neprijatelj, ako znaš da Bog prebiva u tvome središtu?

Može se dogoditi da ti je život nabacao smeća oko toga hrama, moguće da je vrijeme za generalno čišćenje i istjerivanje trgovaca iz predvorja hrama, kako je to Isus učinio, ali nipošto nije istina da si ti sam smeće ili išta manje od savršenog Božjeg stvorenja, jer Bog ne stvara ništa manje od savršenoga.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja