Budi dio naše mreže

Samo, molim te, nemoj odustati od sebe jer On nikada neće. Dao ti je slobodu da Ga u slobodi voliš jer nije htio da tvoja ljubav bude nešto što moraš činiti. Dopusti si voljeti Ga kako zaslužuje biti voljen, dopusti Mu da te voli.

/ lm

Na svojim društvenim mrežama Brat Jakov od Križa podijelio je svoje promišljanje o Božjoj ljubavi prema čovjeku. Njegovu objavu donosimo u cjelosti.

Ako ti ne odustaneš, neće ni On.

Nije Bog učinio sve što je učinio da bi te tek tako ostavio. Nije bez razloga stvorio svijet, obnovio svijet, stvorio tebe u njemu i oprao te u krštenju svojom krvlju. Nije On blesav da bi toliko uložio u nekoga i onda odustao. Njegova ljubav za tebe je apsolutna. I ne moramo ju razumjeti ni ti ni ja. Ne moramo razumjeti kako može toliko oprostiti. Ne moramo razumjeti kako može toliko puta dopustiti da Mu pljunemo u lice.

Ne boj se.

Ne moramo razumjeti što znače riječi bezbroj puta i beskonačno. Ne moramo razumjeti zašto nam dopušta padove, zašto dopušta da bježimo od Njega. Ne moramo razumjeti zašto je spreman tako dugo čekati da se vratimo. Ne moramo razumjeti, ali moramo vjerovati i znati da je tako, jer On vjeran ostaje svojim obećanjima, ako bi koja majka i zaboravila svoje dijete, On te zaboraviti neće.

On te satkao, On je u tebe udahnuo život, ti si Njegovo remek-djelo, a remek-djela ne ostaju zaboravljena i napuštena, čak ni onda kad na njih padne prašine, doći će Tvorac i očistiti ih kad za to dođe vrijeme.

Dopusti Mu da te nađe gdje god bio i što god radio.

Samo, molim te, nemoj odustati od sebe, jer On nikada neće. Dao ti je slobodu da Ga u slobodi voliš jer nije htio da tvoja ljubav bude nešto što moraš činiti. Dopusti si voljeti Ga kako zaslužuje biti voljen, dopusti Mu da te voli. Dopusti Mu da te nađe gdje god bio i što god radio. Nema toga što možeš učiniti da bi te On odbacio, napustio te ili se sablaznio.

Njegova ljubav za tebe je apsolutna.

Nisu tvoji grijesi jači od Njega i Njegove ljubavi. Ne boj se svoje golotinje, svojih rana i ožiljaka, svoga smrada i bolesti. Dopusti Mu da ti dođe, da te zagrli, da te opere, izliječi i odjene. Dopusti Mu da slomi tvoje zidove i sjedne s tobom zagrljen dok ne bude sve bolje, jer to je jedino što ti je potrebno da se izliječiš: vrijeme i Njegova prisutnost.

Ne boj se. On neće odustati od toga da budeš Njegov u savršenoj radosti i miru.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja