Budi dio naše mreže

Ključna riječ: covjek

Vode li sve religije u nebo?

Provjerili smo, polazeći od članaka koji sugeriraju relativnost objavljenih istina, ali i donose zablude o nauku Katoličke Crkve je li svejedno u što vjerujemo te koja je posebnost Isusa Krista u odnosu na sve druge povijesne osobe.

Spektakularnost ljudske slobode

Znate li da se i u najbanalnijim čovjekovim životnim situacijama odražava njegov osobni stav i način življenja?

Evo kako se ideologije poigravaju s ljudskom spolnošću

Govor o spolnosti proizlazi iz stvorenog dara koji je Bog vidio kao „vrlo dobar“. Ako nema tog značenja spolnosti, imamo civilizaciju stvari, a ne osoba. Ideologije, a tako i rodna, promatraju tek određeni aspekt čovjekova života tumačeći ga pritom - kako kome odgovara.

Papa francuskim poduzetnicima: Ljudi su vrijednost rada, a ne strojevi

U poruci koju je papa Franjo u ponedjeljak 28. kolovoza poslao čelnicima francuskih poduzeća, okupljenima od 28. do 29. kolovoza u Parizu, a koju je pročitao biskup Nanterrea mons. Matthieu Rougé, lik gospodarskoga vođe Papa naziva „protagonistom općega dobra i nasljednikom svetoga Josipa tesara“.

Događa li se baš sve u mom životu po Božjoj volji?

"Događa li se baš sve u mom životu po Božjoj volji?" jedno je od najčešćih pitanja koja si postavljaju katolici, ali i ostali vjernici. Iako se možda čini jednostavnim, odgovor na ovo pitanje može biti složen i zahtijeva dublje razmišljanje.

Bog je čovjeka stvorio na svoju sliku

Dosjetka njemačkoga filozofa i antropologa Ludwiga Feuerbacha iz 19. stoljeća, da nije onako kako stoji u Bibliji, da je Bog stvorio čovjeka po svojoj slici, nego baš obratno, da je čovjek na svoju sliku stvorio Boga, izazvala je dvostruke posljedice.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja