Budi dio naše mreže

Ključna riječ: strah

Izgubljeni konj

"Nikad nisam čuo što je prestrašilo konja pa je zbacio ženu na tlo. Srećom, pokazalo se da je žena dobro sve dok nije saznala da njezini prijatelji nisu uspjeli vratiti odbjeglog konja", uvod je u priču o bijegu prestrašenog bića. Ponekad se i sami možemo naći u situaciji da želimo pobjeći od svih, pa i Boga. No, On nas nikada ne napušta i ostavlja.

Što nam strah čini i kako to uspješno zaustaviti

Procjena naših sposobnosti ovisi o nama samima, o našoj prirodi (biologija) i o našim prethodnim iskustvima, kako onima koje smo stekli kroz priče drugih (odgoj, škola) tako i onima s kojima smo se sami susretali. Iskustvo raznih ishoda u raznim situacijama nas uvjerava tko smo, što smo, koliko smo (ne)sposobni i (ne)moćni te u skladu sa zaključkom te procjene reagiramo borbom ili bijegom.

FRA SMILJAN KOŽUL Svaki strah dolazi od Zloga!

Četvrta rana duše su strahovi, rekao je fra Smiljan Kožul. Isus nam je dao svoje Tijelo za jelo da bismo te rane duše iscijelili. Tko blaguje Tijelo moje ima život u sebi...

FRA JOSIP VLAŠIĆ Bojim se onih koji sve znaju

"Ali, što je istina o tome čovjeku? Ti to ne znaš. Ti znaš tek djelić istine. Jer je čovjek otajstvo, jer je čovjek misterij, ti ćeš uvijek o njemu imati tek svoju istinu. Uvijek će ti dio istine ostati skriven. Zato nemoj brzo i olako govoriti o drugima. Ja se takvih bojim. Bojim se onih koji sve o svemu i o svima znaju. Ne znaju, brate! I to je super", poručuje fra Josip Vlašić u svojem promišljanju.

Oni koji žele odgovoriti na Božji poziv moraju biti spremni služiti

"Vratite se, vratite se. Zašto da ne budete svećenik? To mi je bio jedan od poticaja koji me svakodnevno mučio i pitao sam se Gospodine ako uistinu želiš da budem samo tvoj i da tebi služim, molim te, daj mi neki znak", posvjedočio je fra Franjo Čolakovac.

Đavao je taj koji želi da živiš u krivnji, strahu i beznađu

"Ne znam jesi li u životu učinio nešto zaista loše, nešto što te ponizilo do moždane srži, nešto toliko jadno da si ne možeš oprostiti? Nešto poput abortusa? Nešto poput bračnoga preljuba? Nešto poput prekidanja kontakta s rođenim bratom na desetljeće? Nešto poput uvlačenja bližnjih u drogu? Mnogi se vjernici bore upravo s tom traumom gorke rane iz prošlosti, no kažem ti autoritetom Pisma i iskustva: ti moraš sebi oprostiti!"

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja