Budi dio naše mreže

Ključna riječ: strah

Strah vas je? Pročitajte biblijske citate koji će vas ohrabriti i ojačati!

Možemo se bojati mnogih stvari u životu - ne samo malih podviga kada napustimo zonu udobnosti, već i velikih stvari - bolesti, nesreća, ratova, nestašice, smrti, epidemije, potresa...No, čitajući Božju riječ možemo umanjiti svoje strahove, a uvećati hrabrost. Donosimo nekoliko biblijskih citata koji će nas ohrabriti i ojačati u Gospodinu i silnoj snazi Njegovoj.

Strah od smrti čovjekova "ja" jedina je zapreka ljubavi!

Ljubav čini čudo umnažanja, ali to ne znaju svi. To znaju samo “siromašni u duhu”. Oni koji nisu ni svjesni da su “svoj” život izgubili. Koji u njemu i ne vide život, smisao, radost, i nisu svjesni svoga odricanja, “gubitka”. Tko svoj život želi spasiti, izgubit će ga; a tko ga izgubi − u ljubavi − spasit će ga!

VIDEO Kako se nositi sa strahovima?

U emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" u petak, 20. studenoga, vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela je odgovorio na pitanje: "Kako se nositi sa strahovima?"

Psihologinja Tanja Radionov: Mjesecima smo u stanju trajnog kolektivnog stresa, ali važno je nastaviti živjeti svoj život bez straha

Stalan fokus medija, vlasti i pojedinaca na COVID-19 drži nas već mjesecima u stanju trajnog stresa i potencira paniku što je sjajan preduvjet za maniplaciju ljudima. Društvo nam puca pod pritiskom pa se obrambenim reakcijama dijeli na one koji negiraju situaciju i one koji je panično preuveličavaju, sada nakon opuštenog ljeta valja naći zdravu sredinu odgovornosti bez straha, istaknula je u razgovoru za Hrvatsku Katoličku Mrežu mr. sc. Tanja Radionov, istaknuta zagrebačka prof. psihologije, psihoterapeutkinja, stalni sudski vještak i dipl. iz duhovno teološke kulture.

Zašto su u strahu velike oči? Kako s djecom pričati o stahu?

Obitelj Antolčić govori o strahu koji su proživjeli tijekom potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka. Govorili su o vlastitim strahovima, ali i o strahovima svoje djece te su dali i neka rješenja, odnosno dali su prijedloge na koji način razgovarati s djecom o strahu.

Biskup Bogović: Čuvajmo se zastrašivanja, jer posljedice neće biti samo ekonomske

"Danas kao da je neki strah ušao u nas i postavljamo neka pitanja kakva prije nisam čuo. Ljudi kao da su se počeli bojati i onoga čega se ne treba bojati i jednostavno taj strah je postao sastavni dio onoga što udišem i izdišem. Od tog straha treba se čuvati jer bi moglo biti i drugih posljedica, a ne samo ekonomskih", naveo je na misnom slavlju desetog utorka u čast sv. Antunu Padovanskom gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović, istaknuvši da ovaj svijet često daje mnogo strahova, ali čovjek se od svih može osloboditi prateći unutarnje usmjerenje Duha Svetoga.

POZITIVNA MINUTA Ne boj se

"Puno dobrih, snažnih i ozdravljujućih rečenica rekao nam je Bog, no ima jedna koja nam je osobito draga: Ne boj se", naveo je u današnjoj "Pozitivnoj minuti" fra Josip Vlašić istaknuvši da, što god nam Bog govori, jedino srcem možemo čuti ono što je bitno.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja