Budi dio naše mreže

Ključna riječ: strah

FRA JOSIP VLAŠIĆ Bojim se onih koji sve znaju

"Ali, što je istina o tome čovjeku? Ti to ne znaš. Ti znaš tek djelić istine. Jer je čovjek otajstvo, jer je čovjek misterij, ti ćeš uvijek o njemu imati tek svoju istinu. Uvijek će ti dio istine ostati skriven. Zato nemoj brzo i olako govoriti o drugima. Ja se takvih bojim. Bojim se onih koji sve o svemu i o svima znaju. Ne znaju, brate! I to je super", poručuje fra Josip Vlašić u svojem promišljanju.

Oni koji žele odgovoriti na Božji poziv moraju biti spremni služiti

"Vratite se, vratite se. Zašto da ne budete svećenik? To mi je bio jedan od poticaja koji me svakodnevno mučio i pitao sam se Gospodine ako uistinu želiš da budem samo tvoj i da tebi služim, molim te, daj mi neki znak", posvjedočio je fra Franjo Čolakovac.

Đavao je taj koji želi da živiš u krivnji, strahu i beznađu

"Ne znam jesi li u životu učinio nešto zaista loše, nešto što te ponizilo do moždane srži, nešto toliko jadno da si ne možeš oprostiti? Nešto poput abortusa? Nešto poput bračnoga preljuba? Nešto poput prekidanja kontakta s rođenim bratom na desetljeće? Nešto poput uvlačenja bližnjih u drogu? Mnogi se vjernici bore upravo s tom traumom gorke rane iz prošlosti, no kažem ti autoritetom Pisma i iskustva: ti moraš sebi oprostiti!"

FRA ANTE VUČKOVIĆ Potrebno je izići na kraj s odbačenošću, strahovima i brigama

"Mi smo vrlo davno otkrili da dobar ljudski život može biti samo tamo gdje smo uložili trud da ga oblikujemo. On se sam po sebi nikada nije dogodio. Uvijek se traži trud. Takav život može početi s obraćenjem, no potreban je trud", rekao je fra Ante Vučković, predvodeći duhovnu obnovu u Župi sv. Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu, te poručio da je potrebno izići na kraj s odbačenošću, strahovima i brigama.

Strah vas je? Pročitajte biblijske citate koji će vas ohrabriti i ojačati!

Možemo se bojati mnogih stvari u životu - ne samo malih podviga kada napustimo zonu udobnosti, već i velikih stvari - bolesti, nesreća, ratova, nestašice, smrti, epidemije, potresa...No, čitajući Božju riječ možemo umanjiti svoje strahove, a uvećati hrabrost. Donosimo nekoliko biblijskih citata koji će nas ohrabriti i ojačati u Gospodinu i silnoj snazi Njegovoj.

Strah od smrti čovjekova "ja" jedina je zapreka ljubavi!

Ljubav čini čudo umnažanja, ali to ne znaju svi. To znaju samo “siromašni u duhu”. Oni koji nisu ni svjesni da su “svoj” život izgubili. Koji u njemu i ne vide život, smisao, radost, i nisu svjesni svoga odricanja, “gubitka”. Tko svoj život želi spasiti, izgubit će ga; a tko ga izgubi − u ljubavi − spasit će ga!

VIDEO Kako se nositi sa strahovima?

U emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" u petak, 20. studenoga, vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela je odgovorio na pitanje: "Kako se nositi sa strahovima?"

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja