Budi dio naše mreže

Ne navijamo samo mi! Često zaboravljamo Boga, koji jedini ostaje naš vjerni navijač...

/ Matija Đudarić

Istina je, postoji netko tko navija za tebe, postoji netko tko želi da se ostvariš i živiš smislenim životom. Mislim da nije potrebno posebno obrazlagati tko je taj Netko. Stvoritelj, koji ne može drugo nego navijati za svoje stvorenje, za djelo svojih ruku, nikako ne može biti protiv čovjeka, već samo za njega, unatoč njegovim zastranjenjima.

Ove misli mogu zvučati prilično patetično, ili možda kao još jedna od pobožnih floskula u nizu. No isto tako, činjenica je da smo tog, našeg Vjernog Navijača ostavili negdje po strani i definirali životne prostore u kojima on može ili ne može djelovati.

Ipak, taj se Navijač raduje svakom našem uspjehu, jednako kao i što se roditelji raduju uspjehu svoje djece. Važno je napomenuti i da taj uspjeh ima puno šire značenje od onoga što može značiti. Taj uspjeh podrazumijeva i najbanalniju činjenicu – onu da postojimo.

Unatoč težim životnim okolnostima, s kojima su se mnogi susreli, jedna istina za svakog pojedinca nikada nije prestala vrijediti – ta da je taj pojedinac, koliko se god hrvao sa svojim križevima neizrecivo ljubljen. Netko će pomisliti – opet patetika, a realnost je ipak da ova istina nije zaživjela dovoljno u životima većine kršćana.

Čini mi se da naš osobni, vjerni i ustrajni Navijač navija za svakoga od nas ne samo od trenutka našeg postojanja, već od trenutka njegove zamisli o nama. Čini mi se da je jedino njegovo navijanje autentično, da jedino kod njega vrijedi ona – i u pobjedi, i u porazu.

Ovaj se Navijač nama raduje i navija za nas neovisno o našim (pobožnim) djelima, pothvatima i životnim promašajima. Taj Navijač jednostavno uživa u našem postojanju i stoji uz nas unatoč porazima, neriješenim ishodima ili pobjedama. Prihvatimo i zaživimo ovu oslobađajuću stvarnost!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja