Budi dio naše mreže

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije redovito priprema molitveno-katehetske materijale za slavlje kućne Crkve, a nedavno su objavili i sadržaj koji će vam biti poticaj za obiteljsku molitvu i susret s Gospodinom u Velikom tjednu.

/ ps/IKA

Dr. Teuta Rezo, predstojnica Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije predstavila je materijale, istaknuvši “U Godini svetog Josipa, a na njegovu svetkovinu, papa Franjo proglasio je Godinu obitelji Amoris Laetitia te je iznova želio naglasiti obitelj kao aktivan subjekt evangelizacije i prirodno mjesto za život vjere na jednostavan i spontan način”.

Sadržaj je za Veliki tjedan pripremila Iva Maričić, kateheta i vjeroučiteljica Zagrebačke nadbiskupije.

“Materijali obuhvaćaju nedjelju Cvjetnicu, preko Velikog tjedna sve do Uskrsa, a sadrže molitve, pjesme, liturgijska čitanja, razmatranja, prijedloge za različite obiteljske aktivnosti i poticajne ideje s ciljem da se obitelj pripravi za svetkovinu Uskrsa te se osvjedoči kako je molitva škola nade”, poručila je dr. Rezo.

Crkva je obitelj obitelji, neprestano obogaćivanje životom svih kućnih Crkava.

Predstojnica je podsjetila kako „obitelj pruža kršćanski odgoj koji je više svjedočenje nego pouka jer sam život postaje najsnažnija pouka“ te je istaknula br. 85 i 87 iz apostolske pobudnice Amoris laetitia: „Crkva je pozvana surađivati s roditeljima prikladnim pastoralnim inicijativama, pomažući im u ispunjavanju njihovog odgojnog poslanja. Crkva je obitelj obitelji, neprestano obogaćivanje životom svih kućnih Crkava. Stoga, sakramentom ženidbe svaka obitelj u svakom pogledu postaje dobro za Crkvu. Za današnjicu Crkve, razmatranje uzajamnosti između obitelji i Crkve dragocjen je dar, jer Crkva je dobro za obitelj, a obitelj za Crkvu.“

Pripremljene kateheze nalaze se u „Molitveno-katehetskim materijalima“ na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije, a preuzeti ih se može i OVDJE

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja