Budi dio naše mreže

Ključna riječ: veliki-tjedan

10 knjiga za Veliki tjedan po preporuci Verbuma

Nakladna kuća Verbum jedan od vodećih hrvatskih izdavača i najveći hrvatski nakladnik i knjižar vjerske literature izdvaja 10 naslova koji čitatelju mogu biti pouzdan oslonac na korizmenom hodu.

Bliži se Veliki tjedan, kako se pripremiti u obitelji?

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije redovito priprema molitveno-katehetske materijale za slavlje kućne Crkve, a nedavno su objavili i sadržaj koji će vam biti poticaj za obiteljsku molitvu i susret s Gospodinom u Velikom tjednu.

5 filmova koje možete gledati za Veliki tjedan

Ovog Velikog tjedna provodimo puno više vremena u našim domovima, što pruža izvrsnu priliku za upoznavanje života svetaca i Isusa Krista. Jedan od načina kako to možemo učiniti je i putem filmova, a donosimo vam popis nekih s kojima se možda još niste susreli!

Molitva na Veliki ponedjeljak

Benediktinac Anselm Gruen pripremio je i molitvu za Veliki ponedjeljak. Povucimo se u osamu, pročitajmo odlomak Svetoga Pisma i izrecimo srcem ovu molitvu:

Bogatstvo liturgije Velikoga tjedna

Cvjetnicom smo ušli u Veliki tjedan, poseban tjedan u liturgijskoj godini, u kojemu svi kršćani slave otajstva svoje vjere i pripremaju se za najveću svetkovinu Uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista.

Gdje je cvijeće ovogodišnje Cvjetnice?

Korizma 2020. u Hrvatskoj započela je objavom da je toga dana od koronavirusa obolio naš prvi sugrađanin. Sve što se dalje događalo, uključujući potres u Zagrebu, snijeg, pijeskom onečišćeni zrak, bila je i kušnja naše vjere. Ipak, tri smo nedjelje još dolazili na misna slavlja, a onda je pandemija i to zaustavila. Podsjetimo se, bile su to Čista, Pačista i Bezimena nedjelja. Sredoposnu i Gluhu nedjelju proslavili smo u kućnim Crkvama, a tako ćemo i šestu - Cvjetnicu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja