Budi dio naše mreže

"Unbound" je molitva evangelizacije srca koja vjernike, primjenom istine Evanđelja, vodi do slobode i susreta s Bogom Ocem. "Unbound" je zapravo nekonfrontacijski model za ozdravljenje i oslobođenje kojega su predstavili gosti Argumenata HKR-a 27. rujna.

/ hjb

Predstavnik duhovnika Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom i provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Sebastian Šujević pojasnio je zašto se zadržao engleski naziv “Unbound”: “Zato jer je značenje te riječi šire od riječi ‘oslobođeni’. S druge strane je i prepoznatljivo, jer kad kažete “Unbound”, znate o čemu se radi. A treći razlog jest to što je to autentičan model čije korištenje zahtijeva određeno dopuštenje, da oni koji se bave ovom vrstom molitve budu ovlašteni – u smislu da su educirani i da to bude baš onako kako treba biti.

Koordinatorica za projekt “Unbound” zajednice Božja pobjeda Antonija Cimera dodatno je pojasnila da je Unbound ‘molitva evangelizacija srca koja dovodi osobu do susreta s Ocem naviještanjem Evanđelja i Radosne vijesti traženjem pet ključeva koje Unbound sadrži.’ “Na kraju dolazimo do ključnog, petog dijela, Očevog blagoslova, u kojemu osoba prima ono što joj Otac želi dati. Želi je blagosloviti, želi joj objaviti njezin identitet i pokazati joj tko je ona za njega, da je to Njegov/a ljubljeni sin/ljubljena kći. Otac nebeski želi pokazati svrhu i sudbinu te osobe i blagosloviti njene planove za budućnost”, dodala je Cimera.

Spomenutih pet ključeva su pokajanje i vjera, opraštanje, odricanje, autoritet i Očev blagoslov.

Članica službe “Unbound” zajednice Nanovo rođeni Maja Tomić iznijela je svoje iskustvo spomenute molitve: “Nisam odmah vidjela plodove u svom životu i nisam osjetila ništa spektakularno. Ali Duh Sveti puše kako hoće i na različite načine. Ponekad se zaista odmah vidi promjena na osobi, na njezinom licu i u njezinom držanju, a nekad se ljudi jave nakon par dana. Prije mjesec dana molila sam Unbound za jednu gospođu i u tom trenu nije se ništa dogodilo. Samo dan kasnije javila mi je da je u osobnoj molitvi, prvi put nakon 20 godina, plakala zbog osjećaja kao da je dijete u Očevim rukama. Najljepše mi je svjedočanstvo kad Očeva ljubav stvarno postane istina u životu osobe, a ne samo usvojena rečenica koju je ta osoba naučila.”

Više o “Unbound” molitvi možete saznati OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja