Budi dio naše mreže

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

BOLESNIČKO POMAZANJE Između straha, nade i (ne)znanja

Zašto se sakramenta bolesničkog pomazanja mnogi još uvijek boje, tko i kada može primiti ovaj sakrament te koje su posljedice ovog sakramenta bilo je riječi u današnjim Argumentima HKR-a 6. lipnja.

ARGUMENTI Kako ljetuju višečlane obitelji?

Ljetovanje višečlanih obitelji vrlo je izazovno: od pronalaska smještaja do samih financijskih mogućnosti. Nerijetko mnogi posežu za smještajnim kapacitetima u vlasništvu Crkve, odnosno samostana. Je li i ta opcija uvijek zadovoljavajuća za velike obitelji, pokušali smo doznati u Argumentima HKR-a, u utorak 28. svibnja. Gosti su bili Đurđica Mostarčić, dopredsjednica udruge Obitelji 3+, Zorka Pivac, majka osmero djece i članica zajednice „Kursiljo” te fra Vitomir Glavaš, OFMconv., gvardijan Samostana sv. Frane u Cresu.

ARGUMENTI Kako se vjernici trebaju ponašati na sprovodima i vjenčanjima?

Ponašanje vjernika na sprovodima i vjenčanjima bila je tema Argumenata HKR-a u utorak, 21. svibnja. Koja pjesma je na sprovodu primjerena, a koja nije? Zašto otac ne bi trebao kćer na vjenčanju dopratiti do oltara? Što govore liturgijski propisi? Na ova i druga pitanja odgovore su ponudili: vlč. mr. sc. Hrvoje Zovko, predstojnik Ureda za liturgiju Sisačke biskupije, vlč. Nikola Jurković, župnik Župe sv. Jurja u Gornjoj Stubici i fra Mislav Lukačević, župni vikar u Župi Sv. Križa u Zagrebu.

Sveci su prijatelji i uzori

Uloga štovanja svetaca u Crkvi i različiti poticaji vjernicima na njihovo upoznavanje – i nasljedovanje – bila je tema Argumenata HKR-a 9. travnja.

SVETI JOSIP Uzor muževnosti, očinstva i nježnosti

Sveti Josip kao zaštitnik obitelji, Crkve i domovine i uslišanja po njegovom zagovoru bile su teme Argumenata HKR-a 19. ožujka. Tim su povodom u emisiji predstavljene dvije zajednice koje ga časte na poseban način – jedna iz Karlovca, a druga iz Varaždina, ali i projekt "Muževni budite".

Donose li biskupijski križni putevi za mlade prave plodove?

Biskupijski križni putevi mladih u nekim su hrvatskim biskupijama dugogodišnja tradicija, a u nekim novost. Proteklog vikenda je u Gospićko-senjskoj biskupiji Križni put mladih održan prvi put. Plodovi svih tih križnih puteva, ali i predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, bili su tema Argumenata 12. ožujka.

ARGUMENTI Brak i bračni izazovi

Crkva u veljači u znaku je obilježavanja Svjetskog dana braka i Tjedna braka te Dana života što je bio povod razgovoru o braku i bračnim izazovima u Argumentima u utorak 6. veljače. O sakramentalnosti i svetosti braka, izazovima i kušnjama u braku, ljepoti bračnog suživota te o rađanju i odgoju djece govorili su mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, Danijel Katanović, voditelj seminara „Ljubav i poštovanje“ te Miro Spajić, suprug i otac petero djece.

ARGUMENTI Aktualizacija Božje riječi u propovijedima

O aktualizaciji Božje riječi u propovijedima u Argumentima 30. siječnja govorili su don Mihovil Kurkut, salezijanac i direktor nakladničke kuće Salesiana, Branimir Stanić, v.d. direktora i glavni urednik Glasa Koncila i vlč. Ivica Cujzek, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Argumenti HKR-a o koncertu domoljubnih pjesama "Domu mom"

Koncert domoljubnih pjesama "Domu mom" koji je okupio gotovo 20 tisuća ljudi te 25 izvođača, bio je 18. siječnja tema Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija. Svoja iskustva u organizaciji, izvedbi glazbe i medijskom praćenju sa slušateljima su podijelili: Ksenija Abramović, izvršna producentica, Miroslav Škoro, pjevač i Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže.

1 2 3 24
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja