Budi dio naše mreže

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

Kozina u Argumentima: Nakladnici na Interliberu ostvaruju brojke koje im daju snagu da prežive ostatak godine

U emisiji 'Argumenti' urednice Katarine Varenice ususret Interliberu, govorilo se o nakladništvu u Hrvatskoj. Što nakladnicima znači Interliber, koji su najveći problemi s kojima se nakladnici danas susreću, je li se knjižni sektor oporavio od krize, postoje li u Hrvatskoj uspješni nakladnici te koliko su katolički nakladnici konkurentni na tržištu samo su neke od tema.

Petir: Fašizam i nacizam i komunizam su totalitarni sustavi između kojih treba staviti znak jednakosti

Europski parlament 19. rujna donio je Rezoluciju o važnosti sjećanja za budućnost Europe, koja govori o osudi svih vrsta totalitarnih režima. O ovoj, u hrvatskoj javnosti "prešućenoj" rezoluciji u Argumentima HKR-a 7. studenoga govorili su bivša zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, povjesničar s Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta dr. Mario Kevo i politolog Jure Vujić.

ARGUMENTI Kampanjom za predsjedničke izbore ponovno dominiraju nebitne teme iz prošlosti

Aktualna politička situacija i utjecaj na pojedine predsjedničke kandidate, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu 6. studenog. O povećanju predsjedničkih ovlasti, samoj kampanji za izbore i temama govorili su novinarka Večernjeg lista Iva Puljić Šego, politički analitičar Ivica Relković i Kristijan Sedak sa Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

ARGUMENTI o pozitivnom vidu života na hrvatskom selu

O ljepoti života na hrvatskom selu, kao i poteškoćama na koje se nailazi, u Argumentima HKR-a 4. studenoga govorili su Katica Jerleković, predsjednica Udruge "Uzorne hrvatske seoske žene", Melita Vrbanek, najuzornija seoska žena 2018. i vlč. Igor Radašić, župnik u Kuzmincu i Imbriovcu.

ARGUMENTI - Kako je štednja građana dosegla rekordnu razinu?

U povodu Svjetskoga dana štednje 31. listopada emisija "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija bila je posvećena štednji građana. Kako je došlo do rekordnog iznosa štednje hrvatskih građana? Treba li i kako stimulirati štednju u drugim oblicima osim gotovine i nekretnina? Koliki rizik predstavljaju investicijske aktivnosti? Na ta pitanja, odgovore je tražio urednik Ivan Tašev u emisiji u kojoj su gostovali: predsjednik HANFA-e dr. Ante Žigman, viceguverner HNB-a dr. Roman Šubić i Vanja Dominović iz Hrvatske gospodarske komore.

ARGUMENTI Rasplet i posljedice Brexita

Zbog neuspjelog provođenja Brexita, u Velikoj Britaniji će 12. prosinca biti održani prijevremeni parlamentarni izbori. O izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije danas je bilo riječi i u našoj emisiji Argumenti.

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja