Budi dio naše mreže

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

ARGUMENTI Donirano majčino mlijeko spašava živote

Zašto je važno da se dojenče hrani humanim mlijekom? Može li svako dijete ostvariti pravo na donaciju humanog mlijeka? Zašto se majke odlučuju na ovakav nesebičan čin? Na ova i druga pitanja odgovori su se tražili u Argumentima HKR-a 28. studenoga.

Kako se spasiti od mobinga?

Ponašanje koje je povezano s napadom na čovjekovo dostojanstvo, vrijeđanje, psovanje, galama, zakidanje i nedavanje ljudima posla u skladu s njihovim sposobnostima neki su od primjera mobinga koji je bio tema Argumenata HKR-a 22. studenoga.

O crkvenim zborovima i izboru pjesama na misi

Uoči spomendana svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, u HKR-ovim Argumentima u ponedjeljak, 21. studenog, o liturgijskoj glazbi i crkvenim zborovima govorili su glazbenik i voditelj slavljeničkog tima zajednice ''Božja pobjeda" Petar Buljan, glazbenik, voditelj slavljeničkog tima zajednice ''Božja pobjeda'' te glazbenik i voditelj zbora Evangelizacijske zajednice Sveti Duh Filip Panza. Urednica Argumenata je Diana Tikvić.

ARGUMENTI Sprječavanje zlostavljanja – hitna zadaća Crkve

Koji su uzroci seksualnog zlostavljanja djece od strane crkvenih službenika? Postoji li veza između moći i zlostavljanja? Kako izgledaju programi formacije crkvenih službenika da bi se spriječila zlostavljanja ranjivih skupina? Koliko se i kako radi sa žrtvama te kako postupati kad se nasilje dogodi? To su samo neka od pitanja na koja su se tražili odgovori u Argumentima HKR-a 17. studenoga. Povod emisiji bio je Europski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja koji se obilježava dan kasnije.

ARGUMENTI "'Samo za povlaštene i bogate' ima mjesta u javnim domovima za starije; bolesnima i siromašnima preostaje skuplji privatni smještaj"

Trenutno je manje od 3 posto starijih od 65 godina zbrinuto u organiziranim oblicima institucionalne skrbi kao što su domovi za starije, a potrebe su višestruko veće. Na mjesto u državnom i županijskom domu često se čeka godinama, a privatni su zbog svoje visoke cijene - koju ne prati uvijek kvaliteta usluge - mnogima nedostupni. Ima li kakvih pomaka na tom području, što je donio novi zakon u okviru reforme sustava socijalne skrbi i na koji način bi se država i lokalna zajednica trebala brinuti o svojim starijim građanima bila je tema Argumenata 9. studenoga.

Pravo na dijete ili djetetova prava

O stavu Crkve, ali i bioetičkoj i moralnoj perspektivi medicinski potpomognute oplodnje i tzv. surogat majčinstva, bila je tema HKR-ove emisije "Argumenti", u ponedjeljak 7. studenog.

ARGUMENTI Kako se suočiti sa smrću i patnjom, posebno djece?

Kako prihvatiti smrt? Može li svećenik biti pomoćnik pri prijelazu umirućoj osobi? Je li se za smrt moguće pripremiti? Kako roditeljima pomoći da prihvate umiranje i smrt teško bolesnog djeteta? Na ta i druga pitanja odgovori su se tražili u Argumentima HKR-a 3. studenoga.

1 2 3 19
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja