Budi dio naše mreže

Ključna riječ: argumenti-hkr-a

Stanje u zdravstvu i iskustva liječenja COVID-19

Sve teže opterećenje zdravstvenog sustava te iskustvo borbe liječnika i pacijenata s COVID-om 19 u hrvatskim bolnicama bile su teme Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija 3. prosinca.

Svjedočenje životom najbolja je evangelizacija

O odnosu evangelizacije i kateheze, salezijanskom pristupu mladima, razlozima ulične evangelizacije te ulozi glazbi u navještaju Evanđelja bilo je riječi u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 2. prosinca.

VIDEO Argumenti HKR-a o muškom zdravlju

Mjesec studeni se diljem svijeta obilježava kao „mjesec muškog zdravlja“. Svrha obilježavanja mjeseca studenog kao Mjeseca borbe protiv raka prostate, odnosno raka testisa je podići svijest o raku prostate koji je u Hrvatskoj po učestalosti prvi najčešći rak u muškoj populaciji, odnosno raku testisa, koji je značajan jer se javlja u mlađoj životnoj dobi. O simptomima, liječenju, prevenciji i iskustvu bolesti govorili su gosti Argumenata u srijedu 25. studenoga: specijalist urologije u KBC Sestre milosrdnice dr. Igor Grubišić, kineziolog Josip Vučko i Miroslav Brabenec koji je prebolio rak testisa. Emisiju je uredio i vodio Branimir Gubić.

Argumenti HKR-a o muškom zdravlju: Rak testisa pogađa muškarce već od 15 godine

Mjesec studeni se diljem svijeta obilježava kao „mjesec muškog zdravlja“. Svrha obilježavanja mjeseca studenog kao Mjeseca borbe protiv raka prostate, odnosno raka testisa je podići svijest o raku prostate koji je u Hrvatskoj po učestalosti prvi najčešći rak u muškoj populaciji, odnosno raku testisa, koji je značajan jer se javlja u mlađoj životnoj dobi.

VIDEO Humorom protiv straha i depresije

Kako humorom pobijediti strah, tjeskobu i depresiju? Je li teško biti humorističan? Ima li humor granica? Što je s kršćanima koji ne znaju biti radosni? Na ova i druga pitanja odgovarali su gosti Argumenata HKR-a: karikaturist Glasa Koncila i Večernjeg lista Srećko Puntarić Felix, vjeroučitelj u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog Nikola Kuzmičić i povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek.

Karikaturist Felix u HKR-ovim Argumentima: Karikaturom do istine na duhovit način

Kako humorom pobijediti strah, tjeskobu i depresiju? Je li teško biti humorističan? Ima li humor granica? Što je s kršćanima koji ne znaju biti radosni? Na ova i druga pitanja odgovarali su gosti Argumenata HKR-a: karikaturist Glasa Koncila i Večernjeg lista Srećko Puntarić Felix, vjeroučitelj u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog Nikola Kuzmičić i povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek.

Oni su mladi i poduzetni, a vjera im olakšava posao

Vlada li u Hrvatskoj takva poduzetnička klima koja mladima omogućuje da ovdje žive i rade? Kako i zašto biti poduzetnik ili obrtnik? Kako doći i opstati na tržištu? Postoje li rizici? Koliko je važna podrška države? Je li obrazovanje nužan preduvjet za pokretanje vlastitoga posla? Prelijeva li se vlastito iskustvo vjere i na posao i koliko je važno živjeti vjeru u svakodnevici? To su neka od pitanja na koja su odgovarali gosti u emisiji Argumenti HKR-a: vlasnik „OPG-a Kalić” Zvonimir Kalić, osnivač „Lazarus Coffee” branda Marko Matijašević te voditelj proizvodnje „Vrsna Chocolates” Fran Reizl.

Znate li reći NE?

Kako postaviti granice na različitim područjima života: u obitelji, na poslu i na društvenim mrežama? Ako primijetimo nezdrave obrasce u svojim obiteljskim, poslovnim, prijateljskim ili online odnosima - kako reći „ne” i preuzeti kontrolu nad svojim životom? Na ova i druga pitanja odgovore smo tražili u Argumentima HKR-a u utorak 20. listopada u 8:10. Gostovali su teolog i psiholog p. Mijo Nikić, profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Foretić, majka petero djece i fra Ivan Marija Lotar, franjevac konventualac, župni vikar u župi svetog Antuna na Svetom Duhu i student na FFZG.

VIDEO Argumenti HKR-a o postavljanju granica u životu

Kako postaviti granice na različitim područjima života: u obitelji, na poslu i na društvenim mrežama? Ako primijetimo nezdrave obrasce u svojim obiteljskim, poslovnim, prijateljskim ili online odnosima - kako reći „ne” i preuzeti kontrolu nad svojim životom? Na ova i druga pitanja odgovore smo tražili u Argumentima HKR-a u utorak 20. listopada u 8:10. Gosti: teolog i psiholog p. Mijo Nikić, profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Foretić, majka petero djece i fra Ivan Marija Lotar, franjevac konventualac, župni vikar u župi svetog Antuna na Svetom Duhu i student na FFZG. Urednik i voditelj: Branimir Gubić.

VIDEO Argumenti HKR-a o podizanju svijesti javnosti o raku dojke

O prevenciji, simptomima i liječenju raka dojke govorilo se u emisiji Hrvatskog katoličkog "Argumenti" u srijedu 14. listopada. Gošće Argumenata bile su: prim. mr. sc. Višnja Matković, spec. radioterapije i onkologije, voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge i urednica portala "Nismo same" i Goranka Perc, dopredsjednica Udruge „Nismo same”, oboljela i liječena od raka dojke.

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja