Budi dio naše mreže

Dominikanke su odlučile pridonijeti svojoj zajednici bez obzira na posljedice po njihovo zdravlje. Naime, deset redovnica iz Kongregacije sv. Dominika požurile su u Dom za starije i nemoćne u kojem je 15 zaposlenika i 30 osoba zaraženo koronavirusom.

/ mp

Ustanova i dalje nema dovoljno osoblja budući da je nekoliko zaposlenika dalo otkaza zbog straha od zaraze, javlja portal Aleteia.

Zaraza koronavirusom dogodila se u Domu za starije i nemoćne osobe u poljskom gradu Bochnia u kojem se nalaze osobe s teškoćama u učenju. Čim je otkriven koronavirus, osoblje je otišlo u karantenu te su redovnice odlučile žrtvovati svoje vrijeme, a vjerojatno i zdravlje, kako bi ta institucija i dalje mogla pružati svoje usluge nemoćnim osobama.

Dominikanke su preuzele dužnosti osoblja te stoje 24 sata na raspolaganju korisnicma. Izjavile su da će pružati brigu korisnicima te pripremati i posluživati obroke.

Sestra Julietta iz dominikanskog reda je istaknula: “Položile smo svoje živote u Božje ruke. Mi redovnice želimo služiti ljudima bez obzira na posljedice.”

Njihova požrvovnost nadahnula je i dominikance da im se pridruže, kao i neke odbjegle članove osoblja da se vrate na svoju dužnost.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja