Budi dio naše mreže

Ako vam je trebao neki dodatan poticaj kroz ovu korizmu, onda je Gabela Polje pravo mjesto za vas! Ipak, ako niste u mogućnosti sami putovati tamo i upoznati kreativnu zajednicu mladih koju vodi s. Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog Srca Isusova, ne morate brinuti, jer su za vas pripremili videe za svaki dan u korizmi s biblijskim čitanjima, zadacima i skečevima!

/ Paula Stier, Hana Kilijan

Nadahnuti nedavnim ciklusom o medijima, koji održavaju na redovitim susretima petkom, s. Dijana i zajednica mladih, koju čine 50-ak ljudi raznih dobnih skupina, od 7. razreda do studenata, su primijetili kako su mediji korisni onoliko koliko ih mi koristimo za dobro.

Poticaj nam je bio kada su mlađe skupine rekle kako im kronično nedostaje duhovnog sadržaja online za njihovu generaciju.

“Ono što je animatore i mene šokiralo je bilo koliko mediji imaju utjecaj na svakodnevan život mladih, a koliko nisu svjesni negativnih utjecaja. Roditelji često nisu upućeni što rade na Internetu i činjenica je da mladi najčešće besciljno koriste medije. Međutim, nismo htjeli da ostane na nečemu negativnom. Zanimalo nas je kako mediji mogu poslužiti kao sredstvo evangelizacije. Poticaj nam je bio kada su mlađe skupine rekle kako im kronično nedostaje duhovnog sadržaja online za njihovu generaciju”, rekla je s. Dijana za Hrvatsku katoličku mrežu.

Zajednica mladih Gabela Polje/Foto: Facebook

Inicijativa, kaže s. Dijana, došla je od samih mladih, koji su odgovorni za provedbu i planiranje projekta, s njenom podrškom i pratnjom. Iako je prvotna zamisao bila da sadržaj bude za internu uporabu, s. Dijana je ubrzo primijetila koliko su mladi pred njom vješti, duhoviti i kreativni. Od praktičnih zadataka, do poticaja za rast u međuljudskim odnosima, odricanju, činiti djela milosrđa… mladi su dobro iskoristili virtualan prostor koji im je ponuđen.

Svjedočanstvo mladih podržala je i čitava župna zajednica, od roditelja pa do starijih članova, koji su čak i glumili u nekim skečevima.

“Oduševilo me što su se usudili”, rekla je s. Dijana, „ipak se kreću među vršnjacima koji žive vjeru tek tradicionalno i imaju neke predrasude, ili ju uopće ne žive”.

Svjedočanstvo mladih podržala je i čitava župna zajednica, od roditelja pa do starijih članova, koji su čak i glumili u nekim skečevima.

Zajednica mladih Gabela Polje/Foto: Facebook

“Jedino što još želim je zahvaliti animatorima BiH i ekipi iz centra za mlade Ivan Pavao II. u Sarajevu koji su se svi uključili isto u naše stvaranje, zatim našoj Dani koja je slala kadrove iz Austrije, babi Mili i babi Marici koje su odlično glumile, i Zdenku koji je bio hitna služba i oporavio mobitel na kojem je sve nestalo – sav trud i svi filmići. Bog sve vodi…gledamo se sutra”, napisala je s. Dijana u najavi na svojem Facebook profilu, gdje su objavljeni uradci koji možete pratiti.

Mediji su zapravo korisni onoliko koliko ih mi iskoristimo za dobro, a tako i sve u životu.

Za korizmu, s. Dijana je poručila svim mladima da učine jedan “inventar vlastitog života”. Neka pogledaju svoje odnose, djela, ono što koriste i neka preispituju zašto nešto čine – koristi li to istinski vlastitom rastu i razvoju. “To je i želja našeg medijskog projekta. Mediji su zapravo korisni onoliko koliko ih mi iskoristimo za dobro, a tako i sve u životu. Možemo sve upotrebljavati, ali sve i ne koristi”, zaključila je.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja