Budi dio naše mreže

Bogati božićno-novogodišnji program je iza nas. U 8 dana podijeljeno je 15 nagrada, a reakcije slušatelja i gledatelja u novogodišnjoj noći pokazale su da uz Hrvatski katolički radio stoji "rijeka" ljudi kojoj taj medij pruža duhovnu podršku, zabavne trenutke i blizinu uz koju su rado ispratili staru i razveselili se Novoj 2022. Kakve su reakcije slušatelja? Što im znači blizina koju im pruža HKR? Pročitajte u nastavku.

/ Dario Zürchauer

Da iza Hrvatskog katoličkog radija stoji “rijeka” podržavatelja i prijatelja dokazala je novogodišnja noć koja je bila ispunjena mnogim pozitivnim i poticajnim komentarima naših slušatelja, ali i gledatelja koji su novogodišnji program HKR-a  mogli pratiti i putem videoveze uživo.

“Iza nas je još jedan bogat božićno-novogodišnji program. Kada pogledamo popis nagrađenih, a podijelili smo u 8 dana 15 nagrada, može se zaključiti kako nas zaista sluša cijela Hrvatska”, rekao je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, dr.sc. Siniša Kovačić.

Hrvatska nije samo Zagreb, naši slušatelji javljaju se iz cijele Lijepe naše, ali i inozemstva!

Hrvatski katolički radio i ove je godine organizirao seriju božićnih glazbenih kvizova u kojima su slušatelji imali priliku osvojiti vrijedne nagrade. U 8 dana podijeljeno je čak 15 vrijednih nagrada koje su otišle u: Slavonski Brod, Kaštel Gomilicu (Dalmacija), Viroviticu, Matulje (Istra), Požegu, Kraljevec na Sutli (Hrvatsko Zagorje), Bjelovar, Dugu Resu, dvije u Knin i dvije u Zagreb. Popis vrijednih nagrada koje su osvojili naši dragi slušatelji možete pogledati OVDJE.

Jedna od nagrada je bila i ulaznica na koncert Progledaj srcem

“Ponovno se potvrdilo kako Hrvatska nije samo Zagreb te da imamo vojsku slušatelja diljem zemlje, a sudeći po reakcijama na livestreamu na Facebooku, cijenjeni smo i povezani s ljudima izvan Hrvatske”, naglasio je dr.sc. Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, zaželjevši svima blagoslovljenu i sretnu Novu godinu!

Voditeljski par novogodišnjeg programa, Diana Tikvić i Branimir Gubić svojim su prepoznatljivim stilom i međusobnom opuštenošću doprinijeli da novogodišnja večer bude zanimljiva, zabavna, šaljiva, ali i duhovna. U tome su im pomagali i Adrian Vinković Rangel odabirom glazbe, Valentina Matanović i Mihael Varenica, snimatelj i montažer koji su aktivno sudjelovali u kreiranju posebnog programa za doček Nove godine čiji je vrhunac bio u 22 sata kada su prvi put krunicu u našem studiju uživo molili prijatelji HKR-a.

Voditeljski dvojac novogodišnjeg programa-Branimir Gubić i Diana Tikvić

Vrhunac novogodišnje večeri svakako je onaj duhovni element koji je ujedno i ključni trenutak ulaska u Novu godinu – molitva. Molitvom ispratiti staru, zahvaliti za sve blagoslove, ali i kušnje koje smo zajedno s Gospodinom imali prilike proživjeti, slušatelji i gledatelji mogli su činiti uz duhovnu pratnju vlč. Hrvoja Zovka koji je u 22 sata predmolio Gospinu krunicu. Molitvi krunice su se, uz već spomenute voditelje pridružila i četiri prijatelja HKR-a od kojih je jedan od njih na molitvu došao sa svojom suprugom i bebom.

Vlč. Hrvoje Zovko prije svake desetice krunice izrekao je prigodni nagovor i razmatranje. “U prvom radosnom otajstvu razmatrat ćemo kako je anđeo Gabrijel navijestio Mariji da će začeti po Duhu Svetom i roditi Sina Božjega. Ovim otajstvom ulazimo u naše samoće, u naše izolacije i predajemo ih Gospodinu. Mariji se nakon ovog susreta, arkanđeo Gabrijel nije svakodnevno ukazivao kako bi je hrabrio. Ostala je sama. U strahu što će reći Josip i drugi. Mogli bismo reći da je ostala sama i izolirana, međutim, Marija se ne prepušta samoći i izolaciji nego kroz želju da ostane vjerna Božjem planu, ona pristaje riskirati s Njime i tako nam postaje uzor vjere. Naime, svaka situacija u kojoj se suočavam s činjenicom da ne razumijem zašto to Bog od mene traži i kako ću svojim snagama proći kroz avanturu koju je stavio pred mene, svaka takva situacija prilika je za posvećenje i rast u vjeri. Kada se unatoč tom nerazumijevanju bacim na put Božje volje, onda činim ono što je činila i Marija. I tada je i moj život pokazuje kako Bogu ništa nije nemoguće. Svako pitanje prilika je da se bacim na put Njegove volje. Nemoj ostati izoliran/a u mislima kako ne možeš odgovoriti na Njegov poziv nego se privuci k Njemu, kojemu je sve moguće!”, potaknuo je slušatelje vlč. Zovko.

Komentari prijatelja HKR-a

Komentara naših slušatelja i gledatelja nije nedostajalo kako se približavalo vrhuncu večeri. Bilo je doista divno vidjeti kako odasvud pristižu lijepe riječi i zahvalnost prijatelja HKR-a.

“Lijepo Vas je gledati i slušati! Najbolji ste bili i ostanite takvi. Sve najbolje u Novoj uz puno Božjeg blagoslova!”

“Veliki pozdrav! Posebno Dijani i Branimiru super ste. Sa vama iz Njemačke”

“Bog vas blagoslovio, bit će lijepo provesti ovu noć sa vama, treba se veseliti. Bogu zahvaliti na protekloj godini, a vama želimo puno zdravlja i Božjeg blagoslova!”  Agneza, Osijek

“Branimire, ugodna atmosfera, zajedništvo, skladni voditeljski dvojac, pa vlč. Hrvoje, duhovno osvježenje, a dotaknula me i blizina glavnog urednika. Hvala svima, a posebno glazbenom uredniku!”  Mirjana, Vinkovci

“Bilo je kao najbolja kazališna predstava, tiho, nježno i edukativno….” Marija

“Dragi moji HKR-ovci, ja sam vaš prijatelj. Slušam samo vaš radio. Proveo sam Božić i Novu godinu u bolnici sa slušalicama slušajući HKR. Zahvaljujem na toj milosti Gospodinu, a ujedno i vama, prijatelji! Pratilo Vas ime Isusovo!”

“Hvaljen Isus i Marija! Novogodišnja noć je bila predivna. Sve je bilo odlično, ali razmatranja u svetoj krunici su bila tako nadahnuta, dobra i ponovno smo mogli posvjedočiti koliko nam je to potrebno”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja