Budi dio naše mreže

"Došašće Green Dream" naslov je projekta koji su pokrenuli mladi Salezijanskoga sveučilišnog instituta iz Venecije i Verone, a kojima je papa Franjo videoporukom zahvalio i uputio ohrabrenje.

/ hk

Papa Franjo je preko videoporuke zahvalio i ohrabrio mlade Salezijanskoga sveučilišnog instituta u Veneciji i Veroni (IUSVE) koji, zajedno sa svojom sveučilišnom radijskom postajom Cube Radio, žele uključiti posjetitelje digitalnoga svijeta u adventski projekt nadahnut enciklikom Laudato si’. Naslov projekta je “Došašće Green Dream”, a trajat će od nedjelje 29. studenog do Badnjaka, prenosi Vatican News.

“Zahvaljujem mladima sa Salezijanskoga sveučilišnog instituta iz Venecije i njihovoj radijskoj postaji Cube Radio, što su pripremili adventski put nadahnut Božjom riječju iz nedjeljne liturgije i enciklikom Laudato si’. Hvala vam. Pozivam vas da uključite druge mlade i korisnike mreže u pripremu Božića, šireći, također putem društvenih medija Vatican Newsa, Riječ Božju te pozivajući ih na brigu o zajedničkom domu. Molim se za vas i vi molite za mene”, rekao je papa Franjo u poruci.

Tim je riječima Sveti Otac potaknuo skupinu mladih sa spomenutoga sveučilišta da uključe posjetitelje digitalnoga svijeta na adventski put koji se sastoji od 26 rečenica iz enciklike Laudato si’, po jedna za svaki dan, počevši od nedjelje 29. studenog pa do Badnjaka. Inicijativa obuhvaća i 26 slika koje su napravili sami mladi, a koje će se moći primiti svakoga dana putem biltena ili kanala Telegram, upisujući se izravno na web stranicu cuberadio.it.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja