Budi dio naše mreže

Kada je United States Postal Service – USPS (Američka poštanska služba) dostavila pismo napisano krajem Drugog svjetskog rata, u osobi koja ga je primila probudile su se posebne emocije.

/ mp

Pismo staro 76 godina napisao je vojni narednik John Gonsalves kada je imao 22 godine, te ga poslao iz Njemačke. Bila je to „kratka, ali slatka“ poruka njegovoj majci koja je živjela u Woburnu, Massachusettsu.

„Draga mama. Primio sam još jedno tvoje pismo i bio sam sretan kada sam pročitao da je sve u redu. Također, i ja sam dobro, i dobro se snalazim. Ali što se hrane tiče – uglavnom je loša. Volim te i ljubim, tvoj sin Johnny. Nadam se da se vidimo uskoro“, stajalo je u pismo koje je primila njegova udovica Angelina koja je bila oduševljena kad je vidjela bilješku svojeg pokojnog muža, javlja Nedjelja.ba.

Međutim, pismo nije stiglo na odredište. Umjesto toga, bilo je nesvjesno pohranjeno u pogonu Američke poštanske službe u Pittsburghu 75 godina, dok ga zaposlenici konačno nisu pronašli. Predani radnici tada su započeli s isporukom primatelju, a isporuka pisma bila im je od iznimne važnosti. Nažalost, vojni veteran preminuo je 2015., i njegova majka također.

No, uz malo istraživanja USPS je pronašao adresu Gonsalvesove udovice.

„Zamislite to, 76 godina! Jednostavno nisam mogla vjerovati! I onda samo njegov rukopis i sve… Bilo je tako nevjerojatno“, dirnuto je podijelila Angelina koja se za Johna udala pet godina nakon rata.

Iako pismo u početku nije bilo namijenjeno njoj, činjenica da se USPS potrudio dostaviti ga, donijela joj je veliku utjehu. Kako je kazala: „To je kao da je on ponovno došao k meni, znate? Zaista. Bilo je nevjerojatno. Bio je dobar čovjek, stvarno jest. Svi su ga voljeli.“

Obitelj Gonsalves odlučna je kontaktirati USPS kako bi im zahvalila za njihovu uslugu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja