Budi dio naše mreže

Moćan kratkometražni film o bračnoj ljubavi koja može pomiriti i one koji nas okružuju

Pogledajte nagrađeni kratkometražni film 20-godišnjeg iranskog redatelja koji je uspio u samo dvije minute prenijeti snažnu poruku o mudrosti godina i važnosti njegovanja bračne ljubavi i topline.

/ ts

Film pod nazivom Thursday Appointment nedavno je dobio nagradu na Luxor African Film Festivalu, neprofitnoj organizaciji koja potiče i promiče filmsku aktivnost u Africi, prenosi Aleteia.

Iako možda nećete moći razumjeti što protagonisti govore, geste i engleski prijevod pomažu u prenošenju sjajne poruke ovog kratkometražnog filma iranskog redatelja Syeda Mohammada Reze Kheradmanda kojemu je tek dvadeset godina.

Ovaj snažan video prikazuje stariji bračni par kako u automobilu recitira pjesmu slavnog perzijskog lirskog pjesnika Hafiza iz Širaza koji je izvršio velik utjecaj i na mnoge europske pjesnike. Kad se zaustave na semaforu na crvenom svjetlu, primijete par koji se žestoko prepire u susjednom automobilu, dok njihova kćerkica tužno sjedi na stražnjem sjedalu. Stariji par čini gestu koja puno govori o njihovu braku te pokazuje kako bračna ljubav može pomoći pomiriti i one koji nas okružuju.

Ključne riječi:
brak kratkometražni film

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja