Budi dio naše mreže

U vremenu kad nam je svima sve dostupnija tehnologija, tako su sve popularnije aplikacije, a u posljednje vrijeme i duhovne aplikacije. Školske sestre franjevke provincije Svete Obitelji iz Mostara objavile su aplikaciju Hodos. Kako nam je otkrila sestra Matija Pačar, aplikacija Hodos nastala je u vremenu pandemije koronavirusa i socijalne distanciranosti. Budući da je njihov pastoral usmjeren na mlade, razmišljali su kako se njima približiti.

/ Marija Pandžić

Prema riječima s. Matije, aplikacija je osmišljena kao pomoć u duhovnom životu i praćenju svoga sazrijevanja.

“U kategoriji Svakodnevni koraci, Hodos nudi duhovne sadržaje koji su otvoreni za sve registrirane korisnike ove aplikacije. Tu će oni koji žele rasti u vjeri moći svakodnevno naći molitve, poticajne misli, nedjeljna razmatranja i različite sadržaje vezane za Poziv koji svi mi primamo od Gospodina. U kategoriji Hodati zajedno, Hodos nudi različite termine seminara na koje se korisnici mogu prijaviti po dobnim skupinama i na njima sudjelovati te tako produbiti svoju vjeru i svoj osobni odnos s Bogom. U kategoriji Dođi budi svjetlo bit će ponuđeni različiti događaji na koje će se korisnici moći prijaviti.”

Aplikacija Hodos je nedavno postala dostupna za preuzimanje, ali oni koji je koriste oduševljeni su sadržajem.

“Znam da postoje slične aplikacije, ali ova aplikacija za razliku od drugih nudi interaktivnost. Mogu reći da već od početka stižu poruke u kojima pitaju za savjet ili čak za razgovor. Tako da putem aplikacije možemo komunicirati s korisnicima”, istaknula je s. Matija.

Prema riječima s. Matije Pačar, aplikacije su potrebne danas kako bi se došlo do mladih koji ne dolaze na razne susrete mladih ili u crkvu.

Aplikacija Hodos je dostupna za preuzimanje na Google playu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja