Budi dio naše mreže

ISKUSTVO GLUMACA Mnogi nisu bili vjernici, no svi su priznali kako je zahtjevna uloga Isusa

Donosimo vam pet svjedočanstva glumaca koji su glumili Isusa Krista u filmovima ili serijama.

/ ps

Tijekom godina mnogi su glumci uprizorili Isusa Krista na velikom platnu. Iako su neki filmovi dobili razne kritike u filmskoj industriji i u kršćanskim krugovima, “utjeloviti” lik Isusa bio je veliki izazov, čak i za najsjajnije holivudske zvijezde.

Za neke je uloga Sina Božjega obilježila njihovu glumačku karijeru, dok su neki, poput Maxa von Syndowa, glumili čak i potpuno oprečne uloge u kasnijim filmovima. No iako mnogi glumci nisu bili kršćani ili čak religiozni, istaknuli su koliko im je bilo teško prikazati Spasitelja kao čovjeka i kao Sina Božjeg. Portal Aleteia izdvojila je nekoliko svjedočanstva i doživljaja glumaca koji su poprimili lik Isusa u filmu.

Jim Caveziel – “Pasija” (The Passion of the Christ)

“Nisam se osjećao dostojnim glumiti Isusa. Jednostavno sam prihvatio odgovornost i rekao ‘koji glumac ne bi htio ovu ulogu?'”

Jonathan Roumie – “Izabrani” (The Chosen)

“…u ovoj se ulozi nalazim upravo ja, a ne netko drugi, zbog nekog razloga koji samo Bog zna. Svakog se dana prisjećam svoje ljudskosti, što me vodi k poniznosti”.

Chris Curtis – “Uskrsli” (Risen)

“Nisam razgovarao s ljudima i naučio sam kako je tišina dobra za mene. Sam bih pripremao svoje obroke, nešto jednostavno, te sam se na neki način pročistio”.

Diogo Morgado – “Biblija” i “Sin Božji” (The Bible, Son of God)

“Ako je glumcu cilj ispričati najbolju priču ikad, nema bolje priče nego one Isusa Krista. To je najveća ljubavna priča svih vremena”.

Willem Defoe – “Isusova posljednja kušnja” (The Last Temptation of Christ)

“Sjećam se vrlo specifičnih scena i doživljaja, jer je ova uloga bila jedna od najzahtjevnijih na fizičkoj razini. Morao sam se potpuno posvetiti. Najteže mi je bilo biti na križu. Bez obzira jeste li odrasli u vjeri ili ne, poznata je asocijacija na križ te je vrlo moćno kada ga primite na sebe”.

 

 

Ključne riječi:
film glumac Isus Krist

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja