Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isus-krist

Što je to krepost ufanja?

Ufanje (nada) je bogoslovna krepost po kojoj čeznemo za nebeskim kraljevstvom i vječnim životom kao za svojom srećom, stavljajući svoje pouzdanje u Kristova obećanja i oslanjajući se ne na svoje sile, nego na pomoć milosti Duha Svetoga.

SVETA URA Vrijeme koje smo pozvani odvojiti za Isusa

Sveta ura vrijeme je određeno za osobnu molitvu, a možemo ju prakticirati kod kuće ili u crkvi. Mnogi su sveci tijekom stoljeća govorili o konceptu svete ure i predlagali je svakome tko ih je pitao za savjet.

POD KRIŽEM Nemojmo nakon susreta sa živim Isusom poput Petra otići ribariti

U HKR-ovoj emisiji "Pod križem" u utorak, 2. svibnja o mrežama čovjekova života i važnosti ulova u te iste mreže govorio je vlč. Nikola Jurković, župnik Sv. Jurja u Gornjoj Stubici koji poručuje "Traženjem svojih životnih mreža svatko od nas pokušava shvatiti tko je on zapravo i što ga čini sretnim u životu.“

Ljubav je srce svakog istinskog uskrsnuća

I što znači očuvati sebe, svoj život, dok oko tebe stradava smisao, stradava nedužnost. Stradava ono najbolje od vremena i ljudskosti – ono djetinje, dok i čovjek i Bog vape za tvojom ljubavlju? Zbog tebe i zbog svakoga. Taj vapaj neće prestati sve dok tvoj 'da' ne bude potpun. Dok tvoj 'da' ne nadjača sve druge tvoje razloge i odluke. Jer ljubav je srce svakog istinskog uskrsnuća.

Isusovih 12 važnih životnih lekcija

Isusova je mudrost stvarna, primjenjiva i uzvišena. Njegov je primjer uzorit i nadahnjujuć te putokaz života svakom vjerniku. Isus nam govori "Ja sam Put, Istina i Život“ (Ivan 14, 6a).

Fra Ivan Hrkać: Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine

Isus od nas traži da otvorimo oči, da će se on skrivati u najpotrebnijima, u najmanjima, u onima odbačenima, prezrenima, gladnima, žednima, u svima onima koji su na rubu našega društva. Djela, a ne riječi. Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine, da činimo ono što govorimo”, naglasio je fra Ivan Hrkać.

Postoji li mogućnost da su Isusovo tijelo ukrali iz groba?

Sama činjenica pronalaženja praznog groba ne spriječava pomisao da je tijelo bilo ukradeno. Usprkos tomu, napravila je takav utjecaj na svete žene i Isusove učenike koji su došli na grob, i prije nego su vidjeli Isusa uskrsloga , prazan grob bio je prvi korak priznanju da je uskrsnuo.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja