Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isus-krist

VLČ. TOMISLAV ŠAGUD: "Uvijek dođi k Isusu, bez obzira u kakvom se stanju nalaziš"

Na šesnaestu nedjelju kroz godinu donosimo tumačenje nedjeljnih čitanja s naglaskom na evanđelje u kojem slušamo o susretu Isusa Krista s Martom i Marijom u njihovom domu. "Slušamo poznati opis Isusova susreta s Martom i Marijom. Često na Mariju gledamo kao na onu pobožniju u koju se trebamo ugledati. No i Marta je ta s kojom se u ovoj priči možemo poistovjetiti i koja nam svojim primjerom može pomoći doći do Isusa", piše vlč. Tomislav Šagud.

Što znači štovati Krv Kristovu?

Štovanje Krvi Kristove drugi je stupanj duhovnosti Krvi Kristove od ukupno sedam stupnjeva koji čine ovu pobožnost. Načelni način štovanja Krvi Kristove je produbljivanje i ispovijedanje te istine u naučavanju i življenju.

Kako ljubiti Krv Kristovu?

Duhovnost Krvi Kristove sastoji se od sedam temeljnih stupova, a jedan od njih, četvrti stupanj jest "Ljubiti Krv Kristovu". Kako Krv Kristovu možemo ljubiti otkriti možete u nastavku.

Kako prepoznati lažnog proroka ili učitelja?

Kako kršćanin može prepoznati lažnog proroka ili učitelja? Po kojim znakovima možemo potražiti dokaz lažnih učenja? Kako nam biblijski redci mogu pomoći u prepoznavanju vukova u ovčjem odijelu?

Imamo li novo euharistijsko čudo? Hostija poprimila izgled krvavog mesa

Priča o euharistijskom čudu u Irskoj proširila se društvenim mrežama. “Euharistijski službenik slučajno je ispustio posvećenu hostiju na pod dok je dijelio svetu pričest. Svećenik ju je potom stavio u malu posudu s vodom da se otopi. Nakon što je nešto kasnije išao provjeriti, otkrio je da je voda krvave boje. Dodao je još vode, a zatim kasnije vidio da je hostija poprimila izgled krvavog mesa.”

POGLEDAJ U SEBE Kršćanska meditacija uz blagdan Tijelova

Pogledajmo u sebe i oko sebe. Napredovali smo u odbacivanju grijeha? Hvala Bogu. Napredovali smo u molitvi? Hvala Bogu. Napredovali smo u teološkoj izobrazbi? Hvala Bogu. Napredovali smo u nekim crkvenim pokretima? Hvala Bogu. Međutim, je li nam sve to pomoglo da stvarno, zbilja stvarno živimo kao braća i sestre?

Katarina Matijević - Kako sam upoznala Isusa Krista

Gošća HKR-ovih Novih valova dobrote u ponedjeljak, 13. lipnja bila je voditeljica marketinga na Laudato TV-u i članica molitvene zajednice Srce Isusovo, Katarina Matijević koja je svjedočila o svome obraćenju kada je upoznala Isusa Krista. Urednica i voditeljica emisije je Tihana Semijalac.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja