Budi dio naše mreže

U povodu proslave blagdana Majke Božje Bistričke u srijedu, 13. srpnja prenosimo objavu autora Marija Bencija iz njegove knjige o snazi molitve "Od sna do života, od svjedočanstva do svjedočanstva" koja sadrži svjedočanstvo čudesnog ozdravljenja njena autora u Mariji Bistrici.

/ md

Kada se zaustavimo na mjestu koje nas povezuje sa čitavim životom, svaki put zatvorimo oči pa se malo zamislimo nad svojim životom, baš kao i ja. Kada tražimo neki prometni znak, neki put i uzor koji bi nas vodio, uvijek se sjetimo dragoga Boga i Majke Božje.

Doista kažem vam, Marija nam je uzor, smjer, putokaz a zapravo i životna karta. Kada tražimo životni primjer često nas misli vode prema Mariji, kako čovjek treba rasti i živjeti a samim time Majka Božja nam je životno jamstvo, da će nas Bog sve zagrliti ukoliko tražimo, težimo i slijedimo njezin put. Možda nam se taj put čini jako težak, a doista toliko je jednostavan, toliko je snažan, toliko je Blaženi.

Svatko od nas je dobio poziv da pomažemo jedan drugome u nevolji, kako bi pokazali svoje Božje lice dragom Bogu, kako bi pokazali poniznost, kako bi bili ispunjeni i zagrljeni darom Duha Svetoga.

Ljudi dragi, svi smo mi pozvani prihvatiti Božju ruku, kako bi lakše prebrodili razne poteškoće, razna poniženja ali i druge životne nevolje koje nas pogode. Svatko od nas je dobio poziv da pomažemo jedan drugome u nevolji, kako bi pokazali svoje Božje lice dragom Bogu, kako bi pokazali poniznost, kako bi bili ispunjeni i zagrljeni darom Duha Svetoga.

Naime, život je beskrajna ljubav, a samim time smo pozvani prihvatiti svoj život baš onakav kakav nam je podaren i na to moramo biti ponosni, pa čak ako je težak ali je naš. Mnogo puta se pitamo, sebe i nebesku Majku: “Do kada više ovako teško, zašto baš meni”? Nemojte se pitati ništa, jer za sve već postoji razlog zašto baš vi. Vjerujte mi!

A onda, onda se iznenada pojavljuje nakon dugo vremena i čekanja, nakon patnje i boli, pojavljuje se Božja ljubav, pojavljuje se doista život u vama i pokraj vas.

Vi i vaš život postoji vrlo dobar razlog zašto vaš život ovdje na ovozemaljskom životu postoji, prema čemu teži, za što se bori. Vjerujte svatko ima svoju misiju, pa tako i vi.

A onda, onda se iznenada pojavljuje nakon dugo vremena i čekanja, nakon patnje i boli, pojavljuje se Božja ljubav, pojavljuje se doista život u vama i pokraj vas.

Dragi ljudi, tada se pojavljuje i dolazi Božja nagrada, koju ste upravo vi zaslužili, dolazi proslava i osmjeh na vaše lice. I to ne samo ovdje, već i u vječnosti. I, sada kada zatvorite oči i sklopite ruke već možete osjećati duboki mir i radost, jer smo sami sebi pogledali u svoju dušu, jer smo prihvatili bližnjega svojega, jer smo dopustili dragom Bogu da nas povede.

I, ne zaboravite draga braćo i sestre po Isusu Kristu, da se dragi Bog uvijek protivi oholima, a poniznima daruje svjetlost i milost Božju. A ja vam kažem: ” Kada nemate vremena, kada je sve ludo oko vas, ostavite odmah sve i krenite put Kalvarije, put Isusa Krista a draga Marija uvijek će nam podariti svoju ruku kako bi nas vodila do same uzvišenosti.

“Majko Božja Bistrička, hvala Ti i slava, za moj križ, za moju snagu, za moju pobjedu, za moj osmjeh, radost, sreću, hvala za svaku dušu, hvala za svakoga čovjeka na ovom svijetu”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja