Budi dio naše mreže

Hrvatski karmelićani pozivaju sve mladiće koji razmišljaju o duhovnom pozivu na vikend molitve i razlučivanja u njihovim zajednicama u Splitu i Zagrebu.

/ tg

Vikend duhovne obnove u Karmelu održat će se 25. – 27. studenog u Splitu (Kamen) i 2. – 4.12. u Zagrebu (Remete).

Bog svakog čovjeka drži na svome dlanu i u Svome promislu zna što je najbolje za svakoga od nas. Ponekad je tu Božju volju teško spoznati jer se previše zatrpavamo svojim poslovima, svojim planovima, svojom karijerom, svojim željama, svojim strahovima i ranama. Ponekad se čovjek treba osamiti, zašutjeti i iskreno pitati Gospodina: „Što želiš da učinim?“, poručuju braća karmelićani u svom pozivu mladićima.

“Naš istinski poziv spoznat ćemo kao najdublju želju svoga srca, onu želju koja ostane kao tihi glas kad sve ostale ambicije i strahovi umuknu, kao ono što nam daje mir u dubini, unatoč olujama koje mogu bjesniti u našim glavama.

Sveti Ivan Pavao II. rekao je da nas Bog čeka onda kad nas ništa drugo na što naiđemo ne može zadovoljiti. Čovjek ima urođenu glad za Bogom i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Njemu. Mnogi danas imaju sve što žele i zadovoljni su svojim životima, ali ipak osjećaju jednu prazninu, jedan egzistencijalni nemir, koji svjetovna zadovoljstva ne mogu umiriti. Jesi li ti jedan od njih? Zastani, osluhni gdje te Bog zove. Traži otvorena srca i ne boj se iznenađenja, ne boj se onoga što ćeš morati ostaviti jer ćeš spoznati da kad Bogu daš sve svoje, On će ti dati beskrajno više.

Program će započeti u večernjim satima u petak i trajat će do popodnevnih sati u nedjelju, moguće je sudjelovanje i samo na dijelu programa ako nekome zbog dužnosti nije moguće sudjelovanje na cijelom programu.

Neke od tema koje će se obraditi su razlučivanje poziva, spoznavanje Božje volje u našim životima, struktura i važnost misaone molitve u tradiciji karmela te život i duhovnost karmelićana. Dobit će se i odgovori na pitanja: Što znači biti karmelićanin danas? Kako spojiti kontemplativnu molitvu i aktivni pastoral? Čime se bave hrvatski karmelićani? Osim toga bit će prilike za ispovijed, osobni razgovor i druženje s braćom i drugim mladima.

Ne znaš tko su karmelićani? Dođi i upoznaj ih!” pozivaju karmelićani sve mladiće koji razmišljaju o duhovnom pozivu.

Program je besplatan, a za sva pitanja i prijavu možete se obratiti br. Jakovu od Križa na Facebooku, Instagramu ili na Whatsappu (098 16 86 417).

Plakat, Vikend u Karmelu

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja