Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karmelicani

Tajna kipa Majke Božje Remetske

Na blagdan Male Gospe kip Majke Božje Remetske će, prvi put nakon više od 80 godina, u procesiji biti nošen ulicama remetske župe. Nakon toga bit će pohranjen na sigurno, s obzirom da započinje obnova remetske crkve, stradale u potresima u ožujku i prosincu 2020. godine. A znate li povijest ovoga čudotvornog kipa?

Dolazak u crkvu zahtijeva dolično odijevanje!

Splitski karmelićani na svojoj su Facebook stranici izdali upozorenje vjernicima koji u ljetne dane dolaze u crkvu kako bi im skrenuli pozornost na dolično odijevanje. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Devetnica Gospi Karmelskoj

Ususret blagdanu Gospe Karmelske, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu!

Svećenički poziv je nešto najveće i najljepše što mi je Bog darovao - upoznajte karmelskog mladomisnika o. Marka Maglića

„To otajstvo me nadilazi, ali istovremeno me tjera da budem manji od makova zrna, da sebe sakrijem pred Isusom, da upućujem na njega”, rekao je o. Marko od Duha Svetoga (Maglić), nedavno zaređen za svećenika u Mariji Bistrici. Za mladomisničko geslo odabrao je riječi „Totus Tuus“ - "Sav tvoj", kao znak potpunog predanja Bl. Djevici Mariji jer vjeruje da je Marija najsavršeniji i najbolji put do Isusa. Saznajte kako je doživio svoje ređenje, što za njega znači biti svećenik i zašto je odabrao karmelski red.

Bl. Marie-Eugène od Djeteta Isusa: Slabosti i rane su sredstva za pročišćavanje naše vjere!

"Bijeda koja nas obavija, rane koje nosimo, slabost od koje smo građeni, odsutnost kreposti, nedostatak prodorne inteligencije – kažem da su sve to sredstva. Vjera bi se trebala graditi na svakom obliku siromaštva. Kad ne bi bilo toga siromaštva, trebalo bi ga stvoriti, na njega se osloniti i prodrijeti u Boga", poručuje bl. Marie-Eugène od Djeteta Isusa, karmelićanin duboke duhovnosti i poznati duhovnik svoga vremena.

Promišljanje jednog karmelićanina: Naš Bog zna kada će nas obraniti!

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec, koji se trenutno nalazi na licencijatu iz duhovnosti u Rimu, na svojem je Facebook profilu podijelio promišljanje o tome kako je Crkva najjača tada kada je progonjena. "Zlo u pomračenju uma ne može dotaknuti Mudrost. Ne shvaća da je crkva bila najjača kada je bila progonjena. Da nas bacanjem na koljena postavljaju u naš izvorni ratni stav", poručio je. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

Karmelićanin se pita: Koga se bojimo? Virusa, obzira, vlasti, svijeta ili progona?

U Italiji su prvi put u crkvenoj povijesti otkazana javna misna slavlja zbog opasnosti širenja koronavirusa. Svećenik Krešimir Josip Bahmec, karmelićanin koji se trenutno nalazi na licencijatu iz duhovnosti u Rimu, osvrnuo se na tu zabranu te istaknuo kako je ova situacija za njega kao svećenika vrlo bolna. Njegovo promišljanje donosimo u cijelosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja