Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karmelicani

„Mi smo stvarno sretni da se možemo okupiti nakon tolike pauze”

„Ali oni ga pobijediše Krvlju Jaganjčevom i riječju svoga svjedočanstva!“ - riječi iz 12. poglavlja knjige Otkrivenja geslo su 17. Karmelijade koja će se održati na Udbini krajem mjeseca kroz dva dana, 29. te 30. svibnja koji je ujedno Dan državnosti. Vrijednost ove Karmelijade, koja okuplja mlade iz Hrvatske i BiH-a, je tim veća što je prva nakon dvije godine pandemijske stanke.

Otvorene prijave za ovogodišnju Karmelijadu

Susreti za mlade u duhu Karmela pod nazivom Karmelijada ove godine održat će se od 29. do 30. svibnja pod geslom „Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svoga svjedočanstva“ u crkvi Svetišta hrvatskih mučenika na Udbini.

Kijivske karmelićanke ipak krenule prema Poljskoj

Hrvatska karmelska provincija sv. oca Josipa objavila je novu video poruku karmelićanina o. Josifa koji javlja da su karmelićanke napustile samostan u Kijivu i krenule prema Poljskoj. Poruku prenosimo u cijelosti:

Mistik koji nam i danas može toliko toga dati

Danas slavimo velikoga karmelskog sveca, ali pomalo zaboravljenog, sv. Ivana od Križa. Vrijeme je za još jedno upoznavanje s mistikom i duhovnim vođom brojnim vjernicima.

Tajna kipa Majke Božje Remetske

Na blagdan Male Gospe kip Majke Božje Remetske će, prvi put nakon više od 80 godina, u procesiji biti nošen ulicama remetske župe. Nakon toga bit će pohranjen na sigurno, s obzirom da započinje obnova remetske crkve, stradale u potresima u ožujku i prosincu 2020. godine. A znate li povijest ovoga čudotvornog kipa?

Dolazak u crkvu zahtijeva dolično odijevanje!

Splitski karmelićani na svojoj su Facebook stranici izdali upozorenje vjernicima koji u ljetne dane dolaze u crkvu kako bi im skrenuli pozornost na dolično odijevanje. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Devetnica Gospi Karmelskoj

Ususret blagdanu Gospe Karmelske, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu!

Svećenički poziv je nešto najveće i najljepše što mi je Bog darovao - upoznajte karmelskog mladomisnika o. Marka Maglića

„To otajstvo me nadilazi, ali istovremeno me tjera da budem manji od makova zrna, da sebe sakrijem pred Isusom, da upućujem na njega”, rekao je o. Marko od Duha Svetoga (Maglić), nedavno zaređen za svećenika u Mariji Bistrici. Za mladomisničko geslo odabrao je riječi „Totus Tuus“ - "Sav tvoj", kao znak potpunog predanja Bl. Djevici Mariji jer vjeruje da je Marija najsavršeniji i najbolji put do Isusa. Saznajte kako je doživio svoje ređenje, što za njega znači biti svećenik i zašto je odabrao karmelski red.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja