Budi dio naše mreže

U novom videu na društvenim mrežama don Tomislav Lukač istaknuo je tri osobine sv. Josipa, a koje svakog muškarca čine dobrim muškarcem.

/ mk

Ususret svetkovine sv. Josipa, zaštitnika muškaraca, don Tomislav je istaknuo tri osobine sv. Josipa koje mladićima mogu pomoći da jednog dana postanu dobri muškarci.

“Sv. Josip je jedini svetac kojeg slavimo kao radnika i bez obzira što je bio otac Spasitelja svijeta on je ponizno radio kao drvodjelac”, naglasio je i pozvao mlade da se zapitaju: “Koliko sam radnik, a koliko gubim vrijeme na ljenčarenje i mobitel?”

O drugoj Josipovoj osobini govori nam činjenica da on nije bio čovjek od mnoštva riječi. “U Bibliji nije zapisana ni jedna jedina njegova izgovorena riječ, ali je činio. Kažem li ‘Mama, evo sad ću’, a onda ne učinim ono što sam trebao?”, rekao je don Tomislav.

Sv. Josip je bio čuvar – čuvao je Mariju od sramote; čuvao je Mariju kada je trebalo pronaći mjesto za roditi; čuvao je Mariju od Heroda i pobjegao u Egipat. “Jesam li čuvar žene i ženskog tijela ili ga smatram predmetom vlastitog zadovoljstva, gledam pornografiju i slično?”

“Sveti Josip je odgojio Isusa – najboljeg muškarca na svijetu”, zaključio je mladi salezijanac.

Video pogledajte ovdje:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @dontomislavlukac

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja