Budi dio naše mreže

"Ne dopusti im da ti ukradu advent", poručuje fra Josip Vlašić u novom videu rubrike "Večernje misli".

/ hk

Advent je jedno od najljepših razdoblja u godini. Radujemo se tom vremenu. Sve nekako bude drugačije, bude ljepše. I baš nam treba advent! Ali, priča se da su ga ove godine ukinuli…

“Vrijeme u kojem se nalazimo je drugačije vrijeme. Kažu da je to novo normalno vrijeme. Neki kažu da uopće nije normalno. Kako god bilo, vrijeme je takvo kakvo je i naše je da se u tom vremenu snađemo te da učinimo ono najbolje što možemo. Ovih dana iščekivali smo kakve će biti te nove mjere koje će Nacionalni stožer za obranu od pandemije koronavirusa donijeti. Došle su nove mjere, svečano su obznanjene i vjerujem da ste mogli pronaći puno naslova po portalima i Facebooku da su ukinuli advent”, istaknuo je fra Josip.

Baš u ovakvim okolnostima možemo učiniti zaokret!

Za nas kršćane to je bilo dosta teško za čuti. Advent je nešto što nam je jako važno. Kako to da nam je netko ukrao advent? Zabranio advent? Ukinuo advent ,pita se fra Josip.

“Dakako, tu se radilo o jednom adventu koji je drugačiji, koji ne mora nužno imati veze s vjerom i čovjekovim odnosom s Bogom. Mi znamo da advent – onaj kršćanski advent – zahvati društvo i da se ono zaista promijeni. Naši gradovi budu puni svjetla, grad bude okićen. Kroz advent se događa mnogo lijepih događaja koji društvo i svijet u kojem živimo učine puno ljepšim. Čini se da ove godine neće biti tih vanjskih događanja u kojim smo dosad sudjelovali”, rekao je fra Josip, pitajući se znači li to da nam je netko ukrao advent.

Ovo može biti najbolji advent koji smo dosad imali!

“Baš u ovakvim okolnostima možemo učiniti zaokret i možemo reći da ovaj advent u kojem se nalazimo može biti najbolji advent koji smo dosad imali u svome životu”, poručuje fra Josip i ističe pet savjeta koji nam u tome mogu pomoći: potaknimo u sebi čežnju za Bogom, odlučimo se na molitvu, ustanimo ranije čak i ako ne idemo na zornice, čitajmo Božju riječ i dopustimo Mariji da nas vodi prema Isusu.

Pogledajte cijeli video!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja