Budi dio naše mreže

U predvečerje blagdana sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, 16. studenoga 2023. godine u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, tijekom Večernje molitve časoslova, u novicijat je primljeno 6 kandidatica.

/ mk

U prisutnosti članova OFS-a i sestara sv. Križa, kandidatice su zamolile ministra bratstva: „da budemo primljene u ovo bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda da bismo s većim marom i zauzetošću proživljavale i spoznavale krsnu milost i posvećenje te da bismo nasljedovale Isusa Krista po nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu.“

Ministar je s velikom radošću prihvatio molbu te im uručio znakove pripadnosti Bratstvu – znak Tau i franjevački molitvenik „Serafsko cvijeće“.

Čitava okupljena zajednica pratit će i podržavati molitvom nove kandidatice da ustraju na započetom putu nasljedovanja Krista u duhu sv. Franje i služeći u Bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda.

U velikoj Franjevačkoj obitelji od 2023. do 2026. godine obilježavaju se velike obljetnice s kraja života sv. Franje, od potvrde Franjinog Pravila, preko Božića u Grecciu, primanja rana na Laverni, sastavljanja Pjesme stvorova do Franjinog preminuća. Raduje činjenica da vjernici laici žele živjeti Evanđelje danas po uzoru na sv. Franju i što se javljaju i novi članovi.

Foto: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Foto: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja