Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevacki-svjetovni-red

Tragovi sv. Franje u životima mladih

Povodom blagdana sv. Franje donosimo iskustvo jedne framašice, sada članice Franjevačkoga svjetovnog reda, kao poticaj svim vjernicima da svoju vjeru živimo u franjevačkom duhu, šireći mir i dobro!

Kuhari humanitarci pomažu Prihvatilištu za beskućnike 'Ruže sv. Franje'

'Dođite na Korzo i ručajte pod vedrim nebom' - riječi su kojima Franjevački svjetovni red, Mjesno bratstvo Trsat, poziva na sudjelovanje u dobrotvornu akciju 'Pun pijat' kojom će s prvim danima jesenskoga mjeseca proslaviti sa svojim sugrađanima u gradu na Riječini mali i okrugli, ali više nego vrijedni jubilej: 15 godina rada Prihvatilišta za beskućnike 'Ruže sv. Franje'.

Izbjegavanjem kupovine nedjeljom poštuje se čovjek i obitelj

Hrvatsko katoličko sveučilište, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež, potaknuti enciklikom pape Franje ''Laudato si'. O brizi za zajednički dom“, pozivaju sve na poštivanje svetosti nedjelje i na solidarnost s onima koji na taj dan moraju raditi.

Trebamo brinuti o našem zajedničkom domu!

Papa Franjo u enciklici "Laudato si'“ poziva na brigu o našem zajedničkom domu, a članovi Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži odlučili su te smjernice provesti u djelo. Trenutno je u tijeku "Mjesec poštivanja nedjelje“, koji traje do 31. siječnja.

'Socka' poziva Riječane da pomognu napuniti prazne police Socijalne samoposluge za najpotrebnije

Nakon što su veliki trgovački centri zabranili prikupljanje hrane u svojim prostorima police Socijalne samoposluge u Rijeci su prazne. S obzirom da su Riječani oduvijek pokazivali veliko srce za najpotrebnije, 'Socka' i Franjevački svjetovni red mjesnog bratstva pozivaju građane da doniraju osobnim dolaskom na Brajdu od ponedjeljka do petka ili pozivom na broj 097 636 3946.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja