Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevacki-svjetovni-red

Župljani mole i poste da franjevci ostanu s njima: Hvala vam na strpljivosti, ljubavi i bratskoj solidarnosti!

„Nadamo se i molimo za ostanak franjevaca u našoj Župi. Nama, kao vjernicima, poznato je da je Bogu i Duhu Svetomu sve moguće, ali i da se svi trebamo okrenuti pokori, postu i molitvi kako je to i prije bilo u kriznim situacijama kroz našu povijest”, poručili su vjernici riječke Župe sv. Nikole Tavelića, koji posljednjih šest mjeseci osobito mole na nakanu da njihova Župa i dalje ostane franjevačka.

Split: Održan obred primanja u OFS-u „Blagovijest“

U Mjesnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“ u ponedjeljak 19. lipnja, tijekom mise koju je predslavio duhovni asistent fra Stipe Nimac, OFM, održan je obred primanja u Red. Primljeni su Danijel Bartulović i Blaženka Vukušić.

Što je franjevački svjetovni red i tko može biti svjetovni franjevac?

Franjo je shvatio da je Crkva Kristova narod Božji, ne isključujući nikoga. Tako su Franjini prioriteti bili prvo, ljubiti Isusa; drugo, djelovati prema drugima; i treće, biti na službi svima. Ovi izbori uključuju vrijednosti objavljene u blaženstvima. Svi Franjevci nadaju se ostvariti ih i živjeti u svojem životu i u životu drugih.

Tragovi sv. Franje u životima mladih

Povodom blagdana sv. Franje donosimo iskustvo jedne framašice, sada članice Franjevačkoga svjetovnog reda, kao poticaj svim vjernicima da svoju vjeru živimo u franjevačkom duhu, šireći mir i dobro!

Kuhari humanitarci pomažu Prihvatilištu za beskućnike 'Ruže sv. Franje'

'Dođite na Korzo i ručajte pod vedrim nebom' - riječi su kojima Franjevački svjetovni red, Mjesno bratstvo Trsat, poziva na sudjelovanje u dobrotvornu akciju 'Pun pijat' kojom će s prvim danima jesenskoga mjeseca proslaviti sa svojim sugrađanima u gradu na Riječini mali i okrugli, ali više nego vrijedni jubilej: 15 godina rada Prihvatilišta za beskućnike 'Ruže sv. Franje'.

Izbjegavanjem kupovine nedjeljom poštuje se čovjek i obitelj

Hrvatsko katoličko sveučilište, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež, potaknuti enciklikom pape Franje ''Laudato si'. O brizi za zajednički dom“, pozivaju sve na poštivanje svetosti nedjelje i na solidarnost s onima koji na taj dan moraju raditi.

Trebamo brinuti o našem zajedničkom domu!

Papa Franjo u enciklici "Laudato si'“ poziva na brigu o našem zajedničkom domu, a članovi Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži odlučili su te smjernice provesti u djelo. Trenutno je u tijeku "Mjesec poštivanja nedjelje“, koji traje do 31. siječnja.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja