Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-franjo-asiski

Porcijunkula je majka i glava Reda!

Gradnja sadašnje bazilike započela je 1569. upravo zbog toga što su fratri htjeli zaštititi malenu crkvicu koja kroz povijest vjerojatno ne bi ostala netaknuta. Sama crkvica se danas nalazi unutar velike trobrodne bazilike. Odiše jednostavnošću i poniznošću svetoga Franje. Unutrašnjost bazilike ukrašena je djelima brojnih poznatih autora iz različitih vremenskih razdoblja.

Doživite potpunu radost sv. Franje Asiškog

Potpuna radost ne dolazi kada je sve savršeno u našim životima, i stoga imamo razloga biti sretni. Potpuna radost se temelji na vjeri, a ne na osjećaju. Ona se nakuplja u našim srcima kada vjerujemo i znamo da iznad svih okolnosti stoji naš dobri Otac koji nas štiti.

FOTO Donosimo jedinstvenu izložbu susreta sv. Franje i sultana Malika Al-Kamila u Egiptu

U Zagrebu se 28. i 29. listopada u sklopu tradicionalnoga međureligijskoga skupa „U duhu Asiza“ ove godine obilježava 800. obljetnica susreta sv. Franje i sultana Malika Al-Kamila u Egiptu. Domaćin prvoga dana je Islamski centar, a drugi dan franjevačka crkva i samostan na Kaptolu. Tom prilikom će se moći razgledati jedinstvena izložba koja prikazuje taj povijesni događaj,

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja