Budi dio naše mreže

"Draga Tamara, hvala ti na svjedočanstvu vjere, hvala i strpljivim roditeljima koji su bili s tobom 24 sata na dan! Hvala svim liječnicima i medicinskih sestrama, koji su bili uz nju tijekom deset godina! Ali, Tamara je čekala svoga Isusa, kojeg je jučer primila u svoje srce i s kojim je 'uzašla na Nebo'", poručio je vlč. Ivan Vučak, upravitelj Župe Presvetog Trojstva iz Krašića, te podijelio veliko svjedočanstvo Božje prisutnosti u životu jedne posebne trinaestogodišnjakinje.

/ hk

“Isus je jučer hodao Krašićem”, posvjedočio je vlč. Ivan Vučak, upravitelj Župe Presvetog Trojstva iz Krašića – mjesta čašćenja bl. Alojzija Stepinca, podijelivši na Facebook stranici Župe svjedočanstvo o nesvakidašnjoj prvoj svetoj pričesti. Naime, u četvrtak na svetkovinu Tijelova po prvi je put trinaestogodišnja Tamara primila mali komadić Neba – Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Dan nakon, prvog petka u lipnju – mjesecu posvećenom Presvetom Srcu Isusovu – Isus je odlučio Tamaru povesti u Nebo i osloboditi je svake zemaljske patnje i boli. Objavu prenosimo u cijelosti.

Svjedočanstvo Božje prisutnosti

Dragi Bože, kako si velik u djelima svojim! Nesvakidašnja Prva Sveta Pričest dogodila se u našoj župi! 

“Silni Bože što nam jesti na zemaljskoj daješ cesti: daj nam gore s tobom sjesti, među svece ti nas smjesti u nebu kod stola svog. Amen, aleluja”. Upravo tako, ove svete riječi pobožnog pisca ovog teksta sv. Tome Akvinskoga danas su se obistinile u našoj župi!

Foto: Župa Krašić

Nakon što smo svečano u našoj župnoj crkvi proslavili svetu misu Tijelova i imali procesiju po našem Krašiću, odmah smo se uputili do obitelji Tarač – zadnja kuća u Krašiću prije ulaska u malo selo Kućer! Tamo su nas dočekali roditelji naše male bolesne Tamare te njezina obitelj.

Sa strahopoštovanjem smo pristupili slavlju ovoga svetog sakramenta i po prvi puta trinaestogodišnjakinji Tamari udijelili mali komadić Neba – Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu!

Isus je hodao Krašićem i došao do naše Tamare!

Tamara je tako jako otvorila oči kao da je htjela reći: HVALA TI, ISUSE, ŠTO SI DOŠAO U MOJE SRCE, U MOJU OBITELJ, U MOJ DOM KOJI MI JE BOLNICA VEĆ DESET GODINA!

JUČER JE ZAISTA ŽIVI ISUS HODAO NAŠIM KRAŠIĆEM I DOŠAO DO NAŠE TAMARE!

Foto: Župa Krašić

I da… danas ujutro, u 7.30 sati, na Prvi Petak u mjesecu lipnju – mjesecu koji je posvećen Presvetom Srcu Isusovu koje je bilo kopljem probodeno, iz kojeg je potekla Krv i Voda, iz kojeg se rodila Crkva –  dragi Isus došao je po svoju sveticu, po mučenicu Tamaru, da Gore s Njime sjedi, među svece da ju smjesti, u Nebu kod stola svog!

I ne, ne želim joj reći, laka joj hrvatska zemlja, ne želim joj reći, počivala u miru Božjem! Jer znam i jer VJERUJEM, da smo dobili još jednog anđela, još jednu zagovornicu pred Bogom!

Tamara je čekala svoga Isusa!

Reći ću joj: HVALA NA SVEMU ŠTO JE PROŽIVJELA, reći ću joj da moli za nas, za mene, za tebe, reći ću joj neka napokon uživa Gore kod svoga Oca – bez sonda preko kojih se hranila, bez kanila preko kojih je disala, bez tableta i injekcija s kojima je preživljavala!

Foto: Župa Krašić

Nakon što smo pričestili Tamaru, otišli smo do Svetoga Križa kojeg smo blagoslovili – križa koji je prijestolje Božjega milosrđa i Božje ljubavi! Sigurno će nas netko pitati: “Bože, a zašto?” Zašto uzimaš malu dječicu k sebi, zašto mala djeca pate, zašto si danas uzeo našu Tamaru k sebi?

Hvala ti Isuse!

Odgovor upravo leži u našem pogledu na Križ! Tu se sve dogodilo, tu se žrtvovala Pasha naša! Tu je odgovor Božje ljubavi prema nama! Koliko nas ljubiš, koliko nas voliš! Hvala ti Isuse! Hvala ti Nebeski Oče što si nam poslao svoga Sina Isusa koji nam je ostavio samoga sebe pod prilikama kruha u maloj bijeloj hostiji! Hvala ti Isuse što si bio mučen i što si umro za nas!

Draga Tamara, hvala ti na svjedočanstvu vjere, hvala i strpljivim roditeljima koji su bili s tobom 24 sata na dan! Hvala i svim liječnicima i medicinskih sestrama koji su bili uz nju tijekom deset godina! Ali Tamara je čekala svoga Isusa, kojeg je jučer primila u svoje srce i s kojim je “uzašla na Nebo”!

Zahvalni župnik,

Ivan Vučak

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja