Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prva-pricest

Smiju li prvopričesnici odlaziti na misu i u druge župe za vrijeme priprave?

Može li osoba biti član zajednice Krvi Kristove ako je rastavljena i živi u 'divljem braku'? Ima li župnik pravo kritizirati prvopričesnika ako u pripravnoj godini za taj sakrament ide nekada na svetu misu u drugu župu – majčinu negdašnju župu u kojoj im je rodbina? Pitanja su to koja smo ovoga puta izdvojili iz emisije 'Halo velečasni' - emitirane u petak, 6. svibnja - a u kojoj je HKR-ovim slušateljima odgovore pokušao dati naš 'radijski župnik' fra Roko Bedalov koji inače župnički i pastoralno brine za vjernički puk na zagrebačkom Svetom Duhu.

Zašto je upravo svibanj Marijin mjesec?

Zašto je mjesec svibanj odabran da bude posvećen Mariji? Mogu li i sama učiniti posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu? Što učiniti ako je Tijelo Kristovo blagovalo dijete koje još nije bilo na prvoj pričesti? Što se čini oko nedoličnog odijevanja na krizmama? Na ta i druga pitanja 29. travnja odgovarao je vlč. Antun Sente, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Trinaestogodišnja Tamara primila Isusa u prvoj pričesti, idući dan On je pozvao k sebi u Nebo!

"Draga Tamara, hvala ti na svjedočanstvu vjere, hvala i strpljivim roditeljima koji su bili s tobom 24 sata na dan! Hvala svim liječnicima i medicinskih sestrama, koji su bili uz nju tijekom deset godina! Ali, Tamara je čekala svoga Isusa, kojeg je jučer primila u svoje srce i s kojim je 'uzašla na Nebo'", poručio je vlč. Ivan Vučak, upravitelj Župe Presvetog Trojstva iz Krašića, te podijelio veliko svjedočanstvo Božje prisutnosti u životu jedne posebne trinaestogodišnjakinje.

Pismo svećenika nećakinji prije njezine prve pričesti: "Draga, na misi smo najbliže najboljoj ljubavi ikad - samom Isusu"

"Jeste li ikad uzeli darove mise i svete pričesti zdravo za gotovo? Znate li one koji to čine? Da možete razgovarati sa svojim mlađim ja o onome što sada znate i ljubite o misi i svetoj pričesti, što biste si rekli? Razmišljam o tim stvarima jer će s dolaskom svibnja većina diljem zemlje prvi put vidjeti svoju djecu kako primaju svetu pričest. Ove nadolazeće subote moja će nećakinja, koja će uskoro napuniti osam godina, primiti svoju prvu svetu pričest na misi. Uz dopuštenje roditelja objavljujem pismo koje joj pišem, kao njezin ujak i kao svećenik, kao netko tko se raduje se njezinoj prvoj pričesti."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja