Budi dio naše mreže

S. Tonia Borsellino podijelila je svoje iskustvo kada se cijeli njen samostan u Clevelandu u Americi zarazio s koronavirusom.

/ ps

S. Tonia Borsellino, trenutno je u novicijatu u redu mercedarijanki, a u razgovoru za emiisju The Catholic Talk Show, razgovarala je o njenom iskustvu kada su se sestre u njenom samostanu u Ohiju zarazile od koronavirusa.

“Ovdje u Clevelandu u Ohiju su se sve sestre na kraju zarazile od virusa – čak i naš svećenik. Bilo je to za vrijeme Velikog tjedna… baš smo ušle u taj pashalni misterij”, poručila je, a prenosi Church Pop. 

“U to vrijeme nismo znale. Samo su tri sestre pokazivale jače simptome te su odmah bile izolirane, a ostale smo služile jedna drugoj”.

Kako navodi s. Borsellino, to ju je iskustvo osnažilo. Na drugoj godini novicijata je inače bilo planirano da djeluju više u društvu, no to se promijenilo dolaskom pandemije. “Naučila sam što zaista znači služiti. Ono se ne sastoji u držanju nagovora, već u brizi za one koji su mi najbliži. Biti bliska svojim sestrama i dati im sve što je potrebno kako bi ozdravile. Također sam se pouzdala u Isusa – nikada mu prije nisam povjeravala nešto vezano uz budućnost. Naučila sam da zaista brine o nama u svakom trenutku”, svjedočila je.

“Naš je stariji svećenik preminuo. Molim vas da ga nosite u svojim molitvama”, nadodala je.

“Bogu hvala za sve naše sestre koje su oporavljene ili se oporavljaju”, zaključila je. “Sada kada smo to prošle možemo bolje služiti ljudima, govorimo im što smo i mi učinile…  molitva je naravno bila u središtu, ali i kako smo se liječile”.

U vremenu kada se i naše Milosrdne sestre sv. Križa u Đakovu bore s koronavirusom, i njih preporučamo u molitve.

Cijeli razgovor sa s. Toniom možete pogledati ovdje, gdje također razgovara o razlozima zašto je postala časna sestra.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja