Budi dio naše mreže

Lynda MacFarland svjedoči o promjeni koja se dogodila kada je počela redovito moliti za starijeg svećenika koji je bio posve bezvoljan u svome poslanju.

/ ps

Obitelj Lynde MacFarland se često selila zbog posla njenog supruga. Za portal Blessed is She, svjedoči kako je na jednom mjestu gdje su živjeli upoznala svećenika koji joj se činio da je izgubio žar u svome poslanju. Stoga je počela svakodnevno moliti za njega.

Sjedio bi za vrijeme pričesti i jedva bi podigao pogled.

Kako navodi MacFarland, svećenik je bio stariji čovjek koji bi se, činilo se, služio misu “reda radi”. “To me uistinu rastužilo. Brinula sam se za ostale vjernike, kojih je bilo dosta preko tjedna. Sjedio bi za vrijeme pričesti i jedva bi podigao pogled”, piše. Njegova djela uopće nisu svjedočila kršćansku radost ili zahvalnost.

MacFarland je bilo doista zabrinuta za ovog starijeg gospodina, koji je bio svećenik dulje nego što je ona na zemlji. Počela je razmišljati je li riječ o tome da je svećenik izgubio svoj žar. “To se može dogoditi u svakome pozivu, zadatku, ili međuljudskom odnosu. Počinjemo stvari činiti ‘reda radi’ u svome braku, prijateljstvu ili karijeri”, navodi. Zato je počela moliti za njega, iako ga ne pozanje. “Ne poznajem ga ni sada. No on je Božji izaslanik te se nalazi ‘in persona Christi’. Zato zaslužuje moju dobru volju i brigu”.

Gospodine, ispuni ovog svećenika radošću uskrsnuća i žarom kao što je imao na dan ređenja!

Molila je za njega na svakoj misi koju bi on služio. Govorila bi iduće riječi: “Gospodine, ispuni ovog svećenika radošću uskrsnuća i žarom kao što je imao na dan ređenja! Amen”.

Za dva tjedna, dogodila se promjena u starome svećeniku. “Počeo je biti tako radostan te bi na kraju mise pitao je li netko slavi taj dan rođendan. Jednom nam je čak dvaput dao završni blagoslov jer je bio tako sretan! Htjela sam se nasmijati. Oči su mu sjajile”. Svjedoči kako bi dostojanstveno dijelio pričest te se iznenadila kako se dogodila tako značajna promjena u tako malo vremena.

Nakon toga je MacFarland zahvalila Bogu. “Ne znam koliko su pomogle moje molitve, no znam da su bile iskrene, u ljubavi, iz poštovanja prema Božjem čovjeku koji je dao cijeli svoj život kako bi udijelio sakramente vjernicima. Bio je to podsjetnik da uvijek molim za biskupe i svećenike”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja