Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenik

Tko je svećenik?

U jednome mjestu živi mladić koji je kao dijete stalno govorio da će, kada odraste, postati svećenikom. Doista, bio je veoma pobožan, dobar i uslužan. Bio je najbolji učenik na vjeronauku i redovito je ministrirao. Međutim, kada je došlo vrijeme za odlazak u sjemenište, promijenio je mišljenje. Upitan zašto ne ide učiti za svećenika, kako su već svi to od njega očekivali, rekao je: "Ja bih rado bio svećenik nedjeljom, u crkvi, kada je misa, ali što ću raditi preko tjedna?"

Biti svećenik je poziv za izvanredne ljude!

Svećenik mora podijeliti tugu obitelji zbog umiranja, radost krštenja, tugu smrti i sprovoda, ali i radost braka. Uz to svećenik sudjeluje u pastoralu, nadgleda katehezu, ispovijeda i slavi sv. mise, radi u uredu, izdaje dokumente, vodi matične knjige, vodi financije i računovodstvo, brine za održavanje crkve, okuplja djecu, mlade, stare, pokušava stvoriti zajednicu. Molimo li za naše svećenike?

Plaču li svećenici?

"Svećenici plaču iz mnogo razloga... Ali, nisu li svećenici Božji ljudi? Zašto bi plakali? Da, svećenici su Božji ljudi, to je istina, ali nisu superheroji, niti su kamenja. Da, svećenici plaču, sami i u tišini. Pronalaze utočište u Božjem srcu. Zato, pomolimo se za svećenike! l više od kritiziranja svećenika, savijmo koljena i pomolimo se za njih", piše na Facebookovoj stranici Pravo na život.

Svećenik; primjer, vizionar, mentor, dadilja, pomiritelj, bračni savjetnik, učitelj Biblije i sve drugo

Ovisno u kojem ste dijelu zemaljske kugle razlikovao bi se vjerojatno i popis tri najteža zanimanja na svijetu. Svakako tu bi spadao posao vatrogasca, rudara, majke, bolničkog osoblja, ribara, pilota, vozača, vojnika, drvosječe i građevinskog radnika u visokogradnji. Vi, poštovani čitatelj Hrvatske katoličke mreže, slobodno odaberite ili pridodajte nešto svoje tom popisu, a mi uključujemo još jedno najteže zanimanje na svijetu.

Razlika koju jedan svećenik može učiniti

“Živjeti usred svijeta bez želje za njegovim užicima; biti član svake obitelji, ali ne pripadati nijednoj; podijeliti sve patnje; proniknuti u sve tajne, izliječiti sve rane; svakodnevno ići od ljudi Bogu da mu prinesu svoje štovanje i molbe; vratiti se od Boga ljudima da im donese svoj oprost i nadu; imati vatreno srce za milosrđe i brončano srce za čistoću; blagoslivljati i biti blagoslovljen zauvijek. Bože, kakav život, a tvoj je, o svećeniče Isusa Krista!”

VLČ. MICHAEL GRZESIK Čudotvorna medaljica me vratila u Crkvu

"Sjećam se da sam otišao u jednu lokalnu sakralnu trgovinu i kupio malenu Gospinu medaljicu, bila je to čudotvorna medaljica. Tada nisam znao za još jedno mjesto Marijinog ukazanja koje se dogodilo u Parizu, Francuskoj. Moja baka je nosila čudotvornu medaljicu i od tog trenutka ja sam zbog Gospe nosio čudotvornu medaljicu jer je Ona ta koja me vratila u Crkvu", rekao je vlč. Michael Grzesik.

Tri brata franjevca i tri dijecezanska brata svećenika

Činjenica je da se Hrvati često ne znaju pohvaliti nečim pozitivnim. Tako je, primjerice, prava senzacija u svjetskim medijima kada negdje postoje dvojica braće svećenika. U Vrhbosanskoj nadbiskupiji postoje dva puta po trojica – iz dviju obitelji po tri brata svećenika.

Kako euharistijsko klanjanje povećava zvanja

Svaki dan molim Svetu uru u prisutnosti Isusa u Presvetom Sakramentu. Sve moje sestre Misionarke milosrđa također mole svaki dan Svetu uru, jer otkrivamo da kroz našu svakodnevnu Svetu uru naša ljubav prema Isusu postaje intimnija, naša ljubav jedna prema drugoj je s više razumijevanja, a naša ljubav prema siromasima sve suosjećajnija.

Hrvatski kapucini objavili nesvakidašnji oglas za posao koji se može raditi po čitavom svijetu

Facebook stranica naših kapucina 'Duhovni poziv' objavila je vrlo neobičan oglas – možda je bolje reći 'natječaj' za 'duhovni poziv'; za buduće svećenike, redovnike i redovnice, uglavnom, kako su sami napisali: traži se radnik na neodređeno vrijeme, nije nužno radno iskustvo, natječaj vrijedi do svršetka svijeta, a u slučaju da taj posao nije baš za vas ponudili su i oglas za jedan drugi sezonski posao. Vrijedi ga svakako pogledati, možda se ipak negdje pronađete.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja