Budi dio naše mreže

Svetište Božjeg milosrđa na Ovčari - Proslava u zahvalnosti za 10 godina milosti

"U nedjelju 21. lipnja na Ovčari ćemo obilježiti jubilej 10 godina svetišta Božjeg milosrđa i zahvaliti Bogu za tolike milosti koje je dao i vama i meni i svima koji su pokucali na Njegovo srce kroz ovih 10 godina", poručuje vlč. Miro Tomas, duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

/ Tihana Semijalac

Jubilej 10 godina svetišta Božjeg milosrđa bit će obilježen zahvalnim hodočašćem Milosrdnom Isusu u nedjelju 21. lipnja u 17 sati u pitoresknom kraju na brdašcu Ovčara kod Đakova – duhovnoj oazi vjernika u srcu Slavonije.

„Želimo zahvaliti Milosrdnom Isusu za sve milosti koje nam je darovao kroz ovih 10 godina (2010.-2020.). Nismo to mogli učiniti na Mladi Uskrs – Nedjelju Božjeg milosrđa, pa to činimo sada!” objavljeno je uz videopoziv u kojemu upravitelj Duhovnog centra i duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji vlč. Miro Tomas poručuje:

„Dragi vjernici, dragi štovatelji Božjeg milosrđa, 21. lipnja ovdje na Ovčari gdje se nalazimo, obilježit ćemo jubilej 10 godina svetišta Božjeg milosrđa i zahvaliti Bogu za tolike milosti koje je dao i vama i meni i svima koji su pokucali na Njegovo srce kroz ovih 10 godina. Sve vas pozivam da dođete, da zajedno molimo, slavimo, zahvaljujemo i primamo ono što nam je Bog pripravio jer vidi da nam treba za ova vremena koja nisu baš neka. Dobrodošli!”

Svetište Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova nastalo je entuzijazmom i oduševljenjem mladog svećenika vlč. Marina Kneževića koji je u Poljskoj doživio dublje iskustvo Božjeg milosrđa odakle je ova pobožnost krenula i proširila se po svijetu. Pokret Božjeg milosrđa svoje djelovanje je započeo na temelju Isusove izričite želje upućene sv. Faustini da svaka duša jača svoje pouzdanja u Njega i u Njegovo milosrđe. Kroz ovih 10 godina Ovčara je postala prava duhovna oaza mnogih vjernika, štovatelja Božjeg milosrđa. Mjesto je to u kojemu se očituju mnogi vrijedni plodovi obraćenja i rasta u vjeri.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja