Budi dio naše mreže

Sv. Josemaría Escrivá: Isus je u moju dušu ušao kao lopov…

Govoreći o trenutku kada ga je Isus pozvao da postane njegov svećenik, sv. Josemaría Escrivá je rekao: "Bilo je to nešto uzvišeno, nešto što još uvijek osjećam, nešto što je uljepšalo moj život".

/ hk

“Ljubav stiže onda kada ju se najmanje očekuje. Ljubav je stigla kada ju je Bog poslao k meni. Ljubav je stigla i to je ono što mi je trebalo: velika zima u mojoj duši je završila”. To su stihovi pjesme koju je grupa djevojaka okupljenih oko sv. Josemaríje pjevala, a on je to iskoristio da se prisjeti trenutka kada je Ljubav ušla u njegov život i rekla: “Ti si moj”.

Ja sam te otkupio i imenom te tvojim zazvao, jer ti si moj!

Jako dobro, kćeri moje. I meni je ljubav isto tako došla. Nisam planirao biti svećenik. A to je došlo kako i ljubav dolazi. Na taj je način Isus ušao u moju dušu – sict fur – kao lopov. Rekao mi je: ‘Ti si moj’. Meus es tu. Osjetio sam Izaijinu bol. Ego redemi te et vocavi te nomine tuo. Ja sam te otkupio i imenom te tvojim zazvao, jer ti si moj. 

I mogu koristiti te riječi ovdje, jer vidim da vi koristite riječi koje zvuče kao iz 16. stoljeća. Prelijepe riječi, ali koje gotovo nitko danas ne koristi. A one su bile ‘nagovještaj’ ljubavi za mene. Nagovještaj Božje ljubavi, Božje volje, bez znanja što je to. Ali bilo je to nešto uzvišeno, nešto što još uvijek osjećam, nešto što je uljepšalo moj život. Kako je lijepo od vas što ste mi to otpjevale, kćeri moje. Tko vam je to šapnuo, Duh Sveti?

Pogledajte video s prijevodom na hrvatski jezik!

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja