Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenicki-poziv

Sjemeništarac iz Amazone: Prije je išao u ribolov s djedom, a sada će biti ribar ljudi

Rolisson je imao samo 12 godina kada je, ležeći na ležaljci, rekao baki želi biti svećenik. “Želio sam biti svećenik zbog ruha, rituala, bio sam očaran time”, priznaje. Međutim, kada se pročulo, prijatelji su ga počeli zadirkivati, te je tu ideju ostavio po strani. No, prva ljubav nije nestala te je sada više nego ikada spreman postati ribarom ljudi.

Kako euharistijsko klanjanje povećava zvanja

Svaki dan molim Svetu uru u prisutnosti Isusa u Presvetom Sakramentu. Sve moje sestre Misionarke milosrđa također mole svaki dan Svetu uru, jer otkrivamo da kroz našu svakodnevnu Svetu uru naša ljubav prema Isusu postaje intimnija, naša ljubav jedna prema drugoj je s više razumijevanja, a naša ljubav prema siromasima sve suosjećajnija.

Hrvatski kapucini objavili nesvakidašnji oglas za posao koji se može raditi po čitavom svijetu

Facebook stranica naših kapucina 'Duhovni poziv' objavila je vrlo neobičan oglas – možda je bolje reći 'natječaj' za 'duhovni poziv'; za buduće svećenike, redovnike i redovnice, uglavnom, kako su sami napisali: traži se radnik na neodređeno vrijeme, nije nužno radno iskustvo, natječaj vrijedi do svršetka svijeta, a u slučaju da taj posao nije baš za vas ponudili su i oglas za jedan drugi sezonski posao. Vrijedi ga svakako pogledati, možda se ipak negdje pronađete.

Sedam karakteristika koje treba imati muškarac pozvan u duhovni poziv

Svećenik/redovnik koji nije sretan kao svećenik/redovnik trebao bi se zabrinuti. Svećenik/redovnik je pozvan živjeti drugačije poslanje, poslanje dano od Boga. Svećenikova/redovnikova sreća nije poput sreće od ovoga svijeta. Njegova sreća ne proizlazi iz prolazne zabave, osobnih zadovoljstava i hirova. Ona ne proizlazi iz njega samoga. Svećenikova/redovnikova stvarna sreća proizlazi iz činjenja volje Božje, i osjećaja da ga Bog duboko ljubi.

Svećeništvo – dar Srca Isusova

Srce Sina Božjega svojim kucanjem određene pojedince dariva pozivom na svećeništvo koje se stoga može smatrati njegovim darom. Jeste li znali da je upravo iz toga razloga kapelica Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu posvećena Presvetom Srcu Isusovu?

Kako je trajni đakon nadahnuo svoga sina da ustraje u svećeničkom pozivu

„Vidjeti mog oca kako raste u svom odnosu s Gospodinom doista je utjecalo na mene vlastitom željom da slijedim Krista. Gledajući njegovu hrabrost da prepozna vlastiti poziv i slijedi Božji plan u svom životu, dalo mi je snagu i hrabrost da budem otvoren prema istoj stvari u svom životu ... Igrao je vrlo važnu ulogu, znao to ili ne u to vrijeme". U nastavku donosimo svjedočanstvo o međusobnoj podršci, nadahnuću između oca i sina koji su odlučili, svaki na svoj način, služiti Gospodinu u crkvenoj službi.

Sedam bitnih činjenica o vašem pozivu

Svaki je član Crkve pozvan na svetost (Lumen Gentium, 5). To znači da smo pozvani voljeti: voljeti Boga i voljeti jedni druge. Način na koji živimo taj poziv na svetost je naše zvanje. Donosimo sedam bitnih činjenica o pozivu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja