Budi dio naše mreže

Što je Majka Terezija poručila bl. Ivanu Merzu?

Jednom je prigodom Majka Terezija posjetila Baziliku Srca Isusova u Zagrebu, gdje se nalazi grob bl. Ivana Merza. Pročitajte što je tada poručila!

/ ps

Sv. Majka Terezija je u više navrata posjetila Hrvatsku. Tako je jednom prigodom na putu do Skopja 1980. se zaustavila u Zagrebu te posjetila grob Ivana Merza u Bazilici Srca Isusova. Postulatura za kanonizaciju bl. Ivana Merza na svojim stranicama prenijela je i anegdotu o tome što je poručila tim povodom bl. Ivanu Merzu:

“Prigodom svoga boravka u Zagrebu Majka Terezija posjetila je i grob Ivana Merza u Bazilici Srca Isusova i razgledala njegov muzej. Majci Tereziji, koja je do sada samo čula za našega Ivana, bilo je posebno drago kad je doznala da je i on bio velik štovatelj Presvete Euharistije koja se posebno štuje u njezinom redu. Sa sobom je ponijela njegovu biografiju i mnogo njegovih sličica s tekstom na engleskom jeziku koje će razdijeliti svojim sestrama i drugima izvan domovine. U spomen-knjigu u Ivanovu muzeju majka Terezija upisala je ove riječi: ‘Dragi Ivane Merz! Moli se za nas kod Isusa i Marije da budemo dostojni njihove ljubavi’ M. Teresa, me.’ 2. VII. 1980. (Majka Terezija na grobu Ivana Merza, Glas koncila, Zagreb, 27. srpnja 1980.) “

Godinu prije je Majka Terezija posjetila Hrvatsku povodom otvaranje kuće njene Družbe Misionarki ljubavi, koje i danas djeluju na našim područjima služeći svima, napose najsiromašnijima.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja