Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-ivan-merz

Nova HKR-ova emisija o hrvatskim svecima i blaženicima

O svetosti kao idealu kršćanskog života govori novi serijal emisija HKR-a "Hrvatski sveci i blaženici" nedjeljom u 18 sati. U serijalu predstavljamo već proglašene svece, ali i blaženike i blaženice iz hrvatskoga naroda. Sugovornici u emisiji su voditelji kauza i promotori štovanja hrvatskih svetaca i blaženika, a urednica emisije Dalija Mock.

Bl. Ivan Merz i otočić Košljun

Boraveći na Košljunu na liječenju bl. Ivan Merz uputio je jednu razglednicu i dva pisma svojim prijateljima. Prvo se javio obitelji Belić u Đakovo razglednicom tadašnjeg "Aleksandrova", a danas Punta. Drugo, veoma opširno pismo uputio je svome prijatelju i suradniku dr. Ivanu Protulipcu, predsjedniku Hrvatskog Orlovskog Saveza. U tom pismu dr. Merz govori o problemima i poteškoćama s kojima se tih mjeseci susretala Orlovska organizacija u kojoj je djelovao kao tajnik i idejni vođa. Treće, kraće pismo napisao je Marici Stanković, predsjednici Sveze Hrvatskih Orlica.

Kako su povezani bl. Ivan Merz i Bašćanska ploča?

S bl. Ivanom Merzom vezalo ga je duboko duhovno prijateljstvo, o čemu govori i svjedočanstvo zapisano 30. svibnja 1928., malo nakon Merčeve smrti. "Rekoše da sam utjecao na nj, da je on bio samo moja trublja. Kako se varaju ti ljudi. On je utjecao na mene i to sam mu ja i za života rekao. Dok sam ja tražio put, on je već njime sigurno korčio i pokazao mi ga gledom na K(atoličku) A(kciju) i uopće."

Prijavite se na e-devetnicu bl. Ivanu Merzu

Svakog dana od 1. do 10. svibnja putem WhatsApp aplikacije na pametnom telefonu svi prijavljeni će se upoznavati s ljubavi bl. Ivana Merza prema Djevici Mariji i primati njegove molitvene poticaje.

ARGUMENTI Zašto Bog daje euharistijska čuda?

Međunarodna izložba 'Euharistijska čuda diljem svijeta' bila je povod razgovoru urednice Diane Tikvić na temu zašto Bog daje euharistijska čuda. Gostovali su Marija Boras, inicijatorica izložbe u Hrvatskoj, prof. dr. sc. p. Božidar Nagy, postulator kauze za kanonizaciju Ivana Merza i don Josip Radić, suutemeljitelj Javnoga vjerničkog društva 'Omnia Deo'.

Mistični doživljaj bl. Ivana Merza u samostanu benediktinki u Parizu na današnji dan prije točno 100 godina

Na današnji dan prije točno stotinu godina, 4. studenoga 1921. bl. Ivan Merz je, boraveći na studiju u Parizu, u jednom benediktinskom samostanu, kamo je često dolazio na svetu misu, prisustvovao ulasku u samostan i redovničkom oblačenju jedne mlade djevojke, kćeri francuskog generala. Pod dubokim dojmom toga obreda i samoga događaja njezina ulaska u samostan, istoga dana navečer Ivan Merz opisao je u svome Dnevniku što je toga dana vidio i doživio, prenosi Postulatura bl. Merza.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja