Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-ivan-merz

„Tisuću cvjetova za Gospu“

Članovi Molitvene zajednice Bl. Ivana Merza koja djeluje u zagrebačkoj Župi sv. Ivana Pavla II. ovoga su svibnja darovali Blaženoj Djevici Mariji veliki „cvjetni duhovni buket“ sačinjen od raznih „cvjetova“, pobožnosti prikazanih Gospi u čast.

Bl. Ivan Merz o ljubavi hrvatskoga naroda prema crkvi i Euharistiji

Blaženi Ivan Merz, koga se Crkva spominje 10. svibnja, 1925. godine je, o tisućitoj obljetnici hrvatskoga kraljevstva, u Kalendaru Danica Društva sv. Jeronima objavio tekst "Hrvatske crkve - Euharistija u povijesti i sadašnjosti hrvatskog naroda". Izuzetno aktualan tekst objavljujemo uz pomoć Postulature bl. Ivana Merza, koja nam ga je ustupila. Tekst donosimo u cijelosti:

Apostol Euharistije bl. Ivan Merz dar je Crkvi u Hrvata

"Po svetoj Pričesti u našoj duši počinju strujati one vode koje vode u život vječni (Iv 4,14). Sveta Pričest najbrže i najlakše preporađa i diže naš nutarnji život. U svetoj Pričesti duša slavi svoje trijumfe, ona postaje slična svome božanskom Zaručniku, postaje božanska. Granice nutarnjeg savršenstva kao da prestaju; duša postaje dionicom neizmjernosti i vječnosti", riječi su bl. Ivana Merza koji je revno radio na odgoju mladeži u vjeri i kršćanskome životu.

MERČEVO Pročitajte pjesme o sačuvanome grobu bl. Ivana Merza

Grob bl. Ivana Merza ostao je potpuno neoštećen u razornom potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka. "Znak je to milosne prisutnosti našega Blaženika i njegova djelatnog zagovora", naglasila je u svome priopćenju Postulatura bl. Ivana Merza. Upravo je taj događaj nadahnuo trojicu pjesnika te su svoj doživljaj toga znaka pretočili u pjesme. Pročitajte njihove nadahnute stihove!

Evo što nam bl. Ivan Merz poručuje u zaštiti od bolesti

Koronavirus koji se posljednjih tjedana proširio po cijelome svijetu, podsjetio je postulatora kauze za beatifikaciju Ivana Merza p. Božidara Nagyja na jedno razmišljanje bl. Ivana Merza što ga je iznio u pismu bolesnoj učiteljici Miri Majetić, a koje je napisao još 21. veljače 1928., svega četiri mjeseca prije svoje smrti.

Nabavite kartu za "Holywin" i upoznajte život bl. Ivana Merza

Veliku svetkovinu Katoličke Crkve "Svi sveti", kao i svake godine posljednjih 13 godina, Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije obilježit će bdjenjem. 14. "Holywin" započinje u četvrtak, 31. listopada, misom u 18:30 sati u sjemenišnoj crkvi Presvetog Srca Isusova, a nakon mise u dvorani Međubiskupijskog sjemeništa u 20:00 sati održat će se prigodna predstava.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja