Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-ivan-merz

Raspisan literarni natječaj "Blaženi Ivan Merz"

Profesori Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti 2004. godine pokrenuli su Literarni natječaj "Blaženi Ivan Merz" u spomen na Ivana Merza, svoga kolegu, profesora francuskoga i njemačkog jezika, kojega se s ponosom sjećaju.

Filipinski svećenik i profesor otkrio povezanost s bl. Ivanom Merzom

Dr. Dave dela Cruz, profesor na filipinskom katoličkom Pedagoškom fakultetu i vicepostulator bl. Ivana Merza na Filipinima održao je predavanje “Kršćanstvo i utjecaj bl. Ivana Merza na katolike na Filipinima” u utorak, 5. prosinca 2023., u bogoslužnom prostoru uz Baziliku Srca Isusova u Zagrebu.

PETA STOGODIŠNJICA IZ ŽIVOTA BL. IVANA MERZA

Svake je godine bl. Ivan Merz još od svojih studentskih dana obavljao Duhovne vježbe. Iz godine 1923. u njegovu Arhivu sačuvane su njegove bilješke iz tih Duhovnih vježbi koje je obavljao točno prije sto godina, "Kako je slatko, Isuse, boraviti u Tvojoj vojsci, služiti pod Tvojom zastavom. Isuse, sav se predajem Tebi! Najradije bih Ti tamo služio gdje se neprestano o Tebi razmišlja i samo, samo Tebi i više nikome ne služi", piše bl. Ivan Merz u svojim bilješkama.

PRIJAVITE SE Formacija po uzoru na život bl. Ivana Merza

Ove godine navršava se 100. godina od osnutka Hrvatskog orlovskog saveza. Radilo se o katoličkoj organizaciji za mušku mladež osnovanoj 1923. Zahvaljujući izvrsnom odgojnom programu postupno se razvila u najbrojniju i najsnažniju katoličku odgojnu organizaciju za hrvatsku mladež iz koje su proizašli brojni zauzeti katolički laici i intelektualci.

DRUGA 100. GODIŠNJICA IZ ŽIVOTA BL. IVANA MERZA

Na današnji dan, 18. kolovoza 1923., prije 100 godina, dr. Ivan Merz izabran je za predsjednika Hrvatskog katoličkog omladinskog saveza (HKOS) u Zagrebu. On je iste godine 9. svibnja postigao doktorat na Zagrebačkom sveučilištu obranivši ondje svoju disertaciju i potom se odmah uključio u apostolsko djelovanje među katoličkom mladeži.

Prije 20 godina papa Ivan Pavao II. proglasio blaženim Ivana Merza

Papa Ivan Pavao II. na svečanoj je misi na Petrićevcu u Banjoj Luci, 22. lipnja, blaženim proglasio slugu Božjega Ivana Merza. U nastavku donosimo govore pape Ivana Pavla II., banjalučkog biskupa Komarice i postulatora p. Božidara Nagya prigodom beatifikacije Ivana Merza.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja