Budi dio naše mreže

U sklopu petodnevnog duhovno-studijskog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu polaznici programa Đakonske pastoralne godine, kojega priređuje nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu, a kojega pohađa 17 đakona 24. travnja posjetili su Međugorje.

/ lm

Đakoni, pripravnici za prezbiterat dolaze iz Zagrebačke i Zadarske nadbiskupije, Varaždinske biskupije, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića, Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM, Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca i Družbe misionara Krvi Kristove, donosi Radio Mir Međugorje.

Cilj putovanja je upoznavanje Crkve u Bosni i Hercegovini, a uključuju posjet središtima crkvenog života: Banju Luku, Mostar i Sarajevo, kao i neka druga značajna mjesta te susrete s mjesnim ordinarijima i vjernicima. Tako su već posjetili Banju Luku, Kupres, Mostar i Međugorje. U planu su i posjeti Sarajevu te Žepču. Ovo duhovno-studijsko putovanje počelo je u subotu 22. travnja, a trajat će do srijede 26. travnja.

U Međugorju ih je primio župnik fra Zvonimir Pavičić koji im je predstavio župu te pastoralne izazove s kojim se svećenici u njoj susreću, a pogledali su i kratki film o župi koji govori o počecima ukazanja do danas. S fra Zvonimirom Pavičićem obišli su župnu crkvu te druga molitvena mjesta u Međugorju. Ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović govorio im je o radu ovog centra te Radiopostaje Mir Međugorje.

”Pripremajući se za svećeničko ređenje krenuli smo na ovaj put obilazeći našu drugu domovinu, većina nas je iz ovih krajeva Bosne i Hercegovine, da posjetimo narod, da vidimo narod… Uz to, veliki broj naših župljana, iz župa na kojima sada djelujemo, hodočasti u Međugorje, Gospi koja im je učinila velika djela. Na Radiopostaji Mir Međugorje upoznali smo se i s načinom evangelizacije u modernom vremenu, odakle se riječ Božja širi na sve strane svijeta”, kazao je don Domagoj Topić, đakon Zagrebačke nadbiskupije koji je trenutno na službi u Samoboru.

”Kad sam bio u srednjoj školi počeo sam dolaziti u Međugorje i mogu se pribrojiti onim brojnim Božjim pozivima i odgovorima na njih, koji su vezani uz Međugorje. I moj je poziv za franjevaštvo, redovništvo i svećeništvo duboko vezan za Međugorje. Često se vraćam ovom miru i jako sam sretan svaki put kad ovamo dolazim, a sretan sam što Međugorje raste, raste u pravom smjeru”, kazao je fra Ivan Majić, đakon Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, a koji je trenutno na službi u Koprivnici, a rođen je u Splitu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja