Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bosna-i-hercegovina

ŠIMIĆI POSLIJE RATA: Jedinstvena proslava sv. Ilije

Malo mjesto Šimići u blizini Banja Luke nekada je vrvilo životom. Nakon rata i poslijeratnih, godina ovdje se okupljaju mnogi iseljenici kako bi proslavili njima drage nebeske zaštitnike i veće blagdane. Tim vam povodom, o spomendanu sv. Ilije proroka donosimo reportažu o mjesnim običajima vezanih uz proslavu ovog sveca, ali i o svemu onome što krasi ovaj kraj i mjesto.

ALARMANTNO 18 000 stanovnika BiH ovisi o pučkim kuhinjama

Na kraju 90. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci održana je konferencija za medije, prilikom čega se između ostalog, govorilo i o djelovanju Caritasa te o sve brojnijoj populaciji ovisnoj o toplim obrocima u toj zemlji. Tim povodom razgovarali smo s mons. Miljenkom Aničićem, ravnateljem Caritasa Banjolučke biskupije.

Duhovni koncert "Vjerujem" ispunio stadion u Mostaru

Na stadionu "Pod bijelim Brijegom" u Mostaru, u subotu 8. lipnja, pred više od 13.000 posjetitelja, održan je veliki duhovni i humanitarni koncert pod nazivom "Vjerujem", u organizaciji udruge "Otac".

Pripravnici za prezbiterat iz Hrvatske posjetili Međugorje

U sklopu petodnevnog duhovno-studijskog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu polaznici programa Đakonske pastoralne godine, kojega priređuje nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu, a kojega pohađa 17 đakona 24. travnja posjetili su Međugorje.

Mons. Bože Radoš: "Jedna smo Božja obitelj, jedan smo narod"

Svjesni smo da je Bosna i Hercegovina dugo godina bila majčina utroba koja je rađala djecu i velikodušno ih slala i puštala da napuče Republiku Hrvatsku. Mnogi od nas smo rođeni tamo, drugi imaju svoje porijeklo ili prijatelje u BiH. Jedan smo narod i želimo čuvati tu poveznicu. Ali još više mi smo narod Božji, Crkva, jedna smo Božja obitelj.

I Bosna i Hercegovina spremna za "72 sata bez kompromisa"!

"VolontiRAJ NA ZEMLJI" slogan je pod kojim će se ove godine održati sedma volonterska akcija u Bosni i Hercegovini. Započinje 29. rujna, a završava 2. listopada. Na ovogodišnjoj akciji prijavljeno je 650 volontera radeći na 65 prijavljenih projekata u cijeloj BiH.

Gradac: Prva sveta misa na temeljima ranokršćanske crkve nakon 1500 godina

Molitvena zajednica 'Nanovo rođeni' iz zagrebačkog Botinca molila je ovog vikenda put 'Put križa' na brdu Gradac te na arheološkom nalazištu ranokršćanske crkve - u sklopu ovog njihovog hodočašća i evangelizacije u Bosni i Hercegovini - prvi put nakon 1500 godina vlč. Davor Klečina služio je svetu misu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja