Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bosna-i-hercegovina

I Bosna i Hercegovina spremna za "72 sata bez kompromisa"!

"VolontiRAJ NA ZEMLJI" slogan je pod kojim će se ove godine održati sedma volonterska akcija u Bosni i Hercegovini. Započinje 29. rujna, a završava 2. listopada. Na ovogodišnjoj akciji prijavljeno je 650 volontera radeći na 65 prijavljenih projekata u cijeloj BiH.

Gradac: Prva sveta misa na temeljima ranokršćanske crkve nakon 1500 godina

Molitvena zajednica 'Nanovo rođeni' iz zagrebačkog Botinca molila je ovog vikenda put 'Put križa' na brdu Gradac te na arheološkom nalazištu ranokršćanske crkve - u sklopu ovog njihovog hodočašća i evangelizacije u Bosni i Hercegovini - prvi put nakon 1500 godina vlč. Davor Klečina služio je svetu misu.

Sveti Ivan Pavao II. prije 25 godina posjetio BiH

Glavni grad Bosne i Hercegovine - Sarajevo posjetio je njezin veliki prijatelj papa, sada sveti, Ivan Pavao II. ostvarivši tako svoju želju pohoditi grad-simbol ljudske patnje i besmislenog bratoubilačkog ratovanja, prije 24 godine, točnije 12. i 13. travnja 1997.

Franjevački samostan Rama Šćit - duhovno i kulturno središte

Na poluotoku Šćitu, okružen Ramskim Jezerom, jednim od najljepših bisera Bosne i Hercegovine, nalazi se Franjevački samostan Šćit. Samostan u Rami su podigli franjevci u 15. stoljeću. U proširenom i preuređenom samostanskom dvorištu svoje mjesto našle su vrijedne umjetničke skulpture. Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila je kulturni pejzaž i područje franjevačkog samostana i crkve nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Sv. Ivan Pavao II. prije 24 godine posjetio Bosnu i Hercegovinu

Prije 24 godine, točnije 12. i 13. travnja 1997. glavni grad Bosne i Hercegovine - Sarajevo posjetio je njezin veliki prijatelj papa, sada sveti, Ivan Pavao II. ostvarivši tako svoju želju pohoditi grad-simbol ljudske patnje i besmislenog bratoubilačkog ratovanja, a Katolički tjednik se prisjeća kako je to tada izgledalo.

VEČERNJE MISLI Snimljene na planini Čvrsnici

Ovaj video rubrike "Večernje misli" snimljen je, kako fra Josip navodi u ekstremnim uvjetima. Naime, fra Josip je video snimio iz šatora na 2 tisuće metara nadmorske visine. Pročitajte što fra Josip Vlašić poručuje s planine Čvrsnice.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja