Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA Ti imaš moć da tvoje iskustvo, unatoč svemu, bude dobro i pozitivno!

"Za današnju prvu pozitivnu minutu izabrao sam misao: 'Iskustvo nije ono što se nama događa, nego ono što mi činimo s onim što nam se događa'. Okolnosti u kojima živimo nismo izabrali, ali mi izabiremo što ćemo sada s njima. Na neki način o nama ovisi hoće li naše iskustvo biti dobro ili ne", istaknuo je fra Josip Vlašić, jedan od pazinskih fratara koji organiziraju e-Duhovne vježbe.

/ hk

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u ovim zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, tako će svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” tražiti dobre, lijepe i poticajne misli i dijeliti ih putem društvenih mreža.

“Dragi ljudi, pozdrav iz Pazina u ovim izvanrednim okolnostima. Oko nas je mnoštvo riječi, mnoštvo vijesti. Većinom su to negativne vijesti, negativne riječi. Ja sam odlučio sa svojom pričom ušuljati se u mnoštvo tih riječi. Odlučio sam dvije stvari jer nisam imao izbora, jer ne znam pričati viceve”, rekao je fra Josip.

Iskustvo nije ono što se nama događa, nego ono što mi činimo s onim što nam se događa!

“Odlučio sam da će moja riječ biti kratka, ne duža od jedne minute, i da će moja riječ biti pozitivna. Zato ću se kroz ovih narednih, ne znam ni ja koliko, dana vježbati u traženju dobrih riječi i vijesti te ih dijeliti s vama”, poručio je.

“Za današnju prvu pozitivnu minutu izabrao sam misao: ‘Iskustvo nije ono što se nama događa, nego ono što mi činimo s onim što nam se događa’. Okolnosti u kojima živimo nismo izabrali, ali mi izabiremo što ćemo sada s njima. Na neki način o nama ovisi hoće li naše iskustvo biti dobro ili ne. Želim vam da se izborite i da imate pozitivno iskustvo bez obzira na to što se oko vas događa”, poručio je fra Josip te nadodao kako svatko od nas ima moć da naše iskustvo, unatoč svemu, bude dobro i pozitivno.

Franjevci Franjevačkog samostana Marijina Pohođenja u Pazinu i u ovim zahtjevnim trenucima žele u molitvi biti blizu vjernicima. Pratite njihovu Facebook stranicu gdje franjevci svakodnevno uživo prenose molitvu krunice ili pobožnost Križnog puta.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom prenosit će u 21 sat u subotu 21. ožujka. Budite zajedno u molitvi!

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja