Budi dio naše mreže

"Kada vam netko donese poklon, a vi ga ne prihvatite, poklon ostaje kod donosioca. Isto tako je s mržnjom, zločestoćom i opakošću. Sve dok to ne prihvatite, to pripada onome tko vam je to donio!", istaknuo je u današnjoj "Pozitivnoj minuti" fra Josip Vlašić.

/ mp

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

U najnovijoj objavi donosi:

“Stari mudri samuraj imao je skupinu učenika koju je poučavao mudrosti i različitim borilačkim vještinama. Za vrijeme takve pouke pred samuraja je stupio jedan mladi ratnik koji je bio poznat po svojoj omiljenoj taktici u borbi – provocirao je protivnika i tako je lakše dolazio do pobjede. Počeo je i dobacivati uvrede samuraju, ali samuraj nije reagirao. Kada ni nakon trećeg provociranja samuraj nije reagirao, mladi ratnik se rasrdio i otišao s pouke. Učenici su upitali samuraja zašto nije reagirao.

Samuraj je objasnio: Kada vam netko donese poklon, a vi ga ne prihvatite, poklon ostaje kod donosioca. Isto tako je s mržnjom, zločestoćom i opakošću. Sve dok to ne prihvatite, to pripada onome tko vam je to donio!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja