Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA Kakav želiš biti, pozitivan ili negativan? Biraj čime ćeš se hraniti!

"Ako se hranim nečim što je loše, ja ću biti loše, ako se hranim nečim što je dobro, ja ću biti dobro", poručio je u svojim "Pozitivnim minutama", pazinski franjevac fra Josip Vlašić, koji je podijelio i kojim se "dobrom" on hrani.

/ ps

Pazinski franjevac, fra Josip Vlašić, koji je ujedno jedan od organizatora e-Duhovnih vježbi, nastavlja sa svojim svakodnevnim pozitivnim i poticajnim promišljanjima na Facebooku. Današnju poruku koju upućuje je: “Pazite čim se hranite!”

“Kod sv. Ivana Kasijana pročitao sam da se svaki čovjek pretvori u ono čime se on hrani. To je posve logično: ako se hranim nečim što je loše, ja ću biti loše, ako se hranim nečim što je dobro, ja ću biti dobro”, objasnio je fra Josip.

Odlučio sam šetati više, odlučio sam više moliti, čitati dobru knjigu, odlučio sam slušati lijepu glazbu.

Rekao je i kako se to odnosi na informacije koje odlučimo čitati te kako one utječu na naše raspoloženje. “Ako se hranim lošim informacijama, nema šanse da ću biti dobar. Ako se hranim negativnim informacijama, nema šanse da ću biti pozitivan. Jučer sam vježbao jednu vježbu: nastojao sam ne tako često ići po portalima i tražiti ažurirane informacije oko svijeta i koronavirusa. Vidio sam da mi to ne čini dobro, da postajem pomalo zabrinut. Odlučio sam šetati više, odlučio sam više moliti, čitati dobru knjigu, odlučio sam slušati lijepu glazbu”.

Biraj čime ćeš se hraniti!

“Pazite čime se hranite! Kakav želiš biti, pozitivan ili negativan? Biraj čime ćeš se hraniti!”, zaključio je fra Josip.

Njegove “Pozitivne minute” će svakodnevno objavljivati na svojem Facebook profilu kao poticaj u vremenima kada se širi mnoštvo negativnih informacija, a franjevci Franjevačkog samostana Marijina Pohođenja u Pazinu, kojima fra Josip pripada, u nastojanju da u ovim vremenima budu posebno blizu vjernicima, će prenositi uživo euharistijsko klanjanje u 21 sat. Također redovito objavljuju molitvu krunice i pobožnost križnoga puta na svojim stranicama.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja