Budi dio naše mreže

"Jedna židovska poslovica kaže: 'Ono što nisi vidio svojim očima, nemoj svjedočiti svojim riječima'", poručuje fra Josip Vlašić u najnovijoj "Pozitivnoj minuti".

/ hk

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Neka je žena jako voljela ogovarati, širiti glasine o drugima. Međutim, jednoga dana je shvatila da to baš i nije dobro te je odlučila s time prestati. Pošla je na ispovijed i svećeniku je kazala taj svoj grijeh te ga pitala što može učiniti da, na neki način, povrati sve te ružne riječi, glasine koje je širila o drugima.

Svećenik joj je rekao da ode doma, da uzme pernati jastuk, da ga rastvori i da iz jastuka prospe perje i da onda dođe kod njega. Kada je drugi put došla kod njega, svećenik joj je rekao: ‘Sada otiđite na to mjesto, pokupite perje i vratite ga u jastuk’.

Gospođa se začudila i rekla: ‘Pa velečasni, to je nemoguće. Vi znate da je to nemoguće. Vjetar je tko zna kamo odnio to perje’. Svećenik je zaključio da je to stvarno nemoguće, ali je dodao da je, isto tako, nemoguće vratiti sve one riječi koje je ona o drugima izgovorila. Zato joj je rekao da pazi što priča.

Jedna židovska poslovica kaže: ‘Ono što nisi vidio svojim očima, nemoj svjedočiti svojim riječima’.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja