Budi dio naše mreže

Duh fra Zvjezdana Linića, prvog voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru, osjeti se i danas među vjernicima koji tamo dolaze pronaći duhovnu pomoć, mir i utjehu. Iz arhive Hrvatskoga katoličkog radija donosimo fra Zvjezdanova promišljanja o blagdanu Preobraženja te o povijesti Kuće susreta Tabor.

/ hk

Fra Zvjezdan je svoj pastoralni svećenički život najviše posvetio mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih je pomogao da kroz sakramente kršćanske inicijacije uđu u Crkvu te upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje Evanđelja kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu. Organizirao je i brojne vjeronaučne susrete za mlade te je tako razvio osjećaj za riječ Božju, prenosi službena stranica Kuće susreta Tabor.

Fra Zvjezdan Linić / Foto: Robert Anic/PIXSELL

Od 1997. živio je i djelovao u Kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru gdje je organizirao i vodio brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare i duhovne obnove. To je bilo i mjesto njegova novog početka i produbljivanja svega što je kroz dugi niz godina naviještao svojim propovijedanjem i brojnim predavanjima.

Njegov neumoran rad i pastoralno djelovanje u Kući susreta Tabor nastavlja se i danas. Iz arhive Hrvatskoga katoličkog radija donosimo fra Zvjezdanova promišljanja o blagdanu Preobraženja te o povijesti Kuće susreta Tabor.

Poslušajte!

Tumačenje blagdana Preobraženja fra Zvjezdana Linića i odgovor na pitanje kakvo su lice vidjeli Isusovi učenici:

O povijesti Kuće susreta Tabor u Samoboru iz sjećanja fra Zvjezdana Linića:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja