Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-zvjezdan-linic

FRA ZVJEZDAN LINIĆ Najveći neprijatelji ljudske duše: đavao, svijet i tijelo

"I zato je đavao naš najveći neprijatelj koji nas zavodi time da nam srce puni negativnim osjećajima i pamet podmetnutim lažima. U svemu tome treba nam snažna pomoć Duha Svetoga, zaštita odozgo jer je svaki čovjek previše ranjiv da bi mogao u svakom času ispravno zaključiti i postupati", riječi su fra Zvjezdana Linića, osnivača Kuće susreta Tabor. Pročitajte njegovo poticajno promišljanje!

Fra Zvjezdan Linić: Tko ne voli sebe, svima otežava život!

"Sigurno bi im bilo mnogo lakše s nama kad bismo pokazivali veću radost i zahvalnost nad životom. I sami osjećamo kako nam je lako biti uz ljude koji su vedri i radosni, koji na evanđeoski način vole sebe. Rado se s njima družimo. A kako nam je teško uz ljude koji nikad ničim nisu zadovoljni", misli su fra Zvjezdana Linića, osnivača Kuće susreta Tabor, koja se nalazi uz franjevački samostan u Samoboru. Pročitajte njegovo poticajno promišljanje!

Zašto upućujemo molitve Bogu, kada ih On već sve zna?

Lijepo je stoga moliti. Postajemo svjesni da nas Gospodin gleda i sluša. Ono što mi vapimo, molimo, pjevamo, ono što u molbenicama nižemo, ono što prebiremo na zrnca krunice, ono što Isusu pišemo: sve to Isus zna, ali...

Opraštajmo radi našeg mira u duši!

Razmišljamo: "Ako oprostimo bez zadrške, drugi će to iskoristiti. Ako oprostimo odmah, bez bilo kakve kazne, izgledat će da djelo počinitelja nije tako veliko i teško, neće ništa naučiti. Počinitelju treba pokazati da je pogriješio. Ako odmah oprostimo, to bi moglo biti i nepedagoški. Konačno, ne smijemo biti slabići koji će samo praštati, a drugi će profitirati. Treba koji puta pokazati malo hrabrosti i tvrdoće."

Pazi, Bog te vidi!

Fratru nije žao da djeca beru šljive. Kad bi barem to činili pažljivo, kad ne bi radili štetu! A i fratar bi htio nabrati malo šljiva, i za sebe i druge u samostanu. Poznata je bosanska šljivovica, a od šljiva se može napraviti i dobar pekmez. Razmišljajući o tome, fratar odluči stati na kraj nepozvanim beračima.

Mora li čekanje biti ispunjeno strahom i nervozom?

Toliko toga čovjek ne očekuje, a ono ipak dođe. Često smo zatečeni. Tko nije zatečen strašnim događajima koji nas potresaju svakodnevno? I koga ne muče pitanja dokle će to trajati i što nas još čeka?

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja