Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-zvjezdan-linic

FRA ZVJEZDAN LINIĆ: Križ je Očeva volja, Sinovljeva slava, ushićenje Duha Svetoga

"Tolika nam dobra padoše i padaju u dio pomoću križa, pa da se Krist ne će dati razapeti? Pitam: tko bi to rekao? Da nije htio, tko bi ga bio prisilio? Tko bi ga primorao? Zašto je poslao proroke koji najaviše da će biti raspet ako nije trebalo da se raspne i da nije htio da to trpi? Zašto križ nazva časom ako zaista ne htjede biti raspet?", pitao se fra Zvjezdan Linić.

"Hvala ti, veliki čovječe!"

"Na današnji dan, prije osam godina, umro je fra Zvjezdan Linić, franjevac koji je utemeljio i vodio kuću susreta Tabor u Samoboru. Zahvalimo Bogu na daru njegova života i djelima koja je milošću Božjom činio. Hvala ti veliki čovječe!", prisjetio se na svojem Facebook profilu pater Stjepan Ivan Horvat.

Fra Zvjezdan Linić: Slavite Isusa, a ne "Noć vještica"!

Katolici zaista ne bi trebali slaviti Noć vještica jer je njihova pažnja posvećena molitvi svecima, uzorima kršćanskog života, ali i sjećanju na pokojnike, pa su to dani meditacije, mira i uspomena, a ne maskiranih zabava i okultizma.

Fra Zvjezdan Linić: Kada ne volimo sebe, onda nećemo nikada znati ljubiti druge oko sebe

Ljubiti sebe znači prihvatiti vlastiti život kao tajnu i kao dar. Čovjek je pozvan da prepozna da je obdaren iz Božje inicijative ljubavi. Ta ljubav nam otkriva neizrecive dimenzije Božje volje. To je ljubav koja stoji iza stvoriteljskog zahvata, čime je Bog ostvario svoju čežnju za mojim bićem. Trebamo otkriti da smo djeca Božja, ljubljena Božja bića, da smo neizrecivo željena bića od strane onoga koji je Gospodar života. To znači otvoriti se radosti života i to nas onda smješta u istinsku stvarnost ljubavi prema sebi.

FRA ZVJEZDAN LINIĆ Najveći neprijatelji ljudske duše: đavao, svijet i tijelo

"I zato je đavao naš najveći neprijatelj koji nas zavodi time da nam srce puni negativnim osjećajima i pamet podmetnutim lažima. U svemu tome treba nam snažna pomoć Duha Svetoga, zaštita odozgo jer je svaki čovjek previše ranjiv da bi mogao u svakom času ispravno zaključiti i postupati", riječi su fra Zvjezdana Linića, osnivača Kuće susreta Tabor. Pročitajte njegovo poticajno promišljanje!

Fra Zvjezdan Linić: Tko ne voli sebe, svima otežava život!

"Sigurno bi im bilo mnogo lakše s nama kad bismo pokazivali veću radost i zahvalnost nad životom. I sami osjećamo kako nam je lako biti uz ljude koji su vedri i radosni, koji na evanđeoski način vole sebe. Rado se s njima družimo. A kako nam je teško uz ljude koji nikad ničim nisu zadovoljni", misli su fra Zvjezdana Linića, osnivača Kuće susreta Tabor, koja se nalazi uz franjevački samostan u Samoboru. Pročitajte njegovo poticajno promišljanje!

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja