Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-zvjezdan-linic

Fra Zvjezdan Linić o molitvi i Božiću

Pokojni dr. sc. fra Zvjezdan Linić (1941.-2013.) rado je i mnogo govorio i pisao o molitvi. Držao je seminare i duhovne obnove. Za njega je molitva i slavljenje Boga bila način života još od malih nogu, dok se je sa svojom braćom igrao svećenika i majka mu sašila misnicu, pa do svoje smrti koja ga je pohodila, u Samoboru, 7. prosinca 2013. godine.

Deseta obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića: Ljudi i danas svjedoče o njegovom utjecaju na njihov život

Deset godina od smrti fra Zvjezdana Linića navršava se u četvrtak, 7. prosinca. Fra Zvjezdanova ljubav prema Kristu rađala je ljubavlju prema ljudima, a i u svojoj bolesti uvijek je ispitivao tko je sve došao na seminar, zanimao se za ljude i neprestano molio za njih. U Kući susreta „Tabor“, od 7. do 10. prosinca 2023., u pripravi za drugu nedjelju došašća, održat će seminar pod nazivom „Isuse, dobroto beskrajna!“ Voditelj seminara je fra Ivan Matić. U okviru seminara bit će obilježena deseta godišnjica smrti fra Zvjezdana Linića.

Fra Zvjezdan Linić: Slavite Isusa, a ne "Noć vještica"!

Katolici zaista ne bi trebali slaviti Noć vještica jer je njihova pažnja posvećena molitvi svecima, uzorima kršćanskog života, ali i sjećanju na pokojnike, pa su to dani meditacije, mira i uspomena, a ne maskiranih zabava i okultizma.

Smisao pokore i kako odrediti pravu pokoru?

Fra Zvjezdan Linić je u jednom tekstu još 1976. godine pojasnio različite oblike pokore kroz povijest, a to može biti i izvrsna pouka i priprava za ovo predivno vrijeme korizme.

Okrenimo dobru stranu života

Uz početak nove godine Gospodnje donosimo misli fra Zvjezdana Linića objavljene u knjizi "Dobra strana života" s porukom da nam ova godina bude nova po neprestanoj otvorenosti i hrabrosti za prijateljstvo i ljubav, za praštanje i pomirenje.

FRA ZVJEZDAN LINIĆ: Križ je Očeva volja, Sinovljeva slava, ushićenje Duha Svetoga

"Tolika nam dobra padoše i padaju u dio pomoću križa, pa da se Krist ne će dati razapeti? Pitam: tko bi to rekao? Da nije htio, tko bi ga bio prisilio? Tko bi ga primorao? Zašto je poslao proroke koji najaviše da će biti raspet ako nije trebalo da se raspne i da nije htio da to trpi? Zašto križ nazva časom ako zaista ne htjede biti raspet?", pitao se fra Zvjezdan Linić.

"Hvala ti, veliki čovječe!"

"Na današnji dan, prije osam godina, umro je fra Zvjezdan Linić, franjevac koji je utemeljio i vodio kuću susreta Tabor u Samoboru. Zahvalimo Bogu na daru njegova života i djelima koja je milošću Božjom činio. Hvala ti veliki čovječe!", prisjetio se na svojem Facebook profilu pater Stjepan Ivan Horvat.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja