Budi dio naše mreže

POBJEDA SVETIH Odreknimo se onoga nebitnog i zagledajmo se u ono bitno!

"Molimo svi zajedno da se takva ljubav očituje baš i u ovim teškim trenucima. Da bude puno divnih priča koje će očitovati ljubav koja je spremna izgubiti svoj život i žrtvovati sebe da bi se pomoglo drugome. Molimo zajedno za našu domovinu da se obrati, da se duhovno iscijeli i da se vrati onome bitnome baš u ovoj teškoj situaciji", rekao je fr. Ivan Dominik Iličić, dominikanac i studentski kapelan Riječke nadbiskupije, u osvrtu na sebedarnu ljubav don Giuseppea Berardellija, talijanskog svećenika koji se odrekao svoga respiratora i ustupio ga drugoj osobi.

/ hk

“Teške situacije donose posebne, potresne, snažne i duboke priče. Gospodin naš Isus Krist kaže da veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Upravo se takva ljubav očituje u najtežim situacijama”, istaknuo je fr. Ivan Dominik u videu objavljenom na YouTube kanalu ‘Pobjeda svetih’ na kojem možete pronaći različite duhovne sadržaje, a osobito kratke video osvrte na živote svetaca.

“Kada je bio Domovinski rat, mnogi su naši branitelji dali svoj život braneći svoju domovinu i svoje obitelji. U ovoj situaciji s koronavirusom, gdje mnogi ljudi nažalost umiru u Italiji, svećenik don Giuseppe Berardelli dao je svoj život da bi jedna mlađa osoba mogla živjeti. Odrekao se svoga respiratora i ustupio ga drugoj osobi”, rekao je fr. Ivan Dominik te nadodao kako je don Giuseppe dao svoj život za život te druge osobe.

Pronađemo još primjera sebedarne ljubavi gdje je netko izgubio svoj život za drugoga!

Fr. Ivan Dominik je istaknuo da su mnogi sveci i blaženici dali svoje živote kako bi spasili živote drugih.

“Mnogo je još takvih svetaca, poput blažene Gianne Berette Molla, majke koja je izgubila svoj život da bi rodila svoje četvrto dijete. Rekli su joj liječnici da dijete abortira kako bi nju mogli spasiti i operirati. Ona je rekla: ‘Ako moram birati između sebe i svoga djeteta, biram život djeteta’. Slično je učinila u još novijoj povijesti Chiara Corbella”, rekao je te savjetovao da bolje upoznamo živote tih dviju velikih žena i pronađemo još primjera sebedarne ljubavi gdje je netko izgubio svoj život za drugoga.

Molimo svi zajedno da se takva ljubav očituje baš i u ovim teškim trenucima!

“Možda najpoznatiji primjer je sveti Maksimilijan Kolbe koji je u logoru dao svoj život za spas jednoga zarobljenika. Rekao je ‘Ubijte mene umjesto njega’ jer se taj čovjek rasplakao kada je shvatio da je izabran i da mora umrijeti. Htio se vratiti svojoj obitelji i Maksimilijan Kolbe mu je to omogućio. Ponudio je svoj život za njegov”, istaknuo je.

Fr. Ivan Dominik je promišljanje zaključio molitvom, nadajući se da će nam trenutna situacija pomoći da se odreknemo onoga nebitnoga i zagledamo u ono bitno te da nađemo upravo ovakvu ljubav.

“Molimo svi zajedno da se takva ljubav očituje baš i u ovim teškim trenucima. Da bude puno divnih priča koje će očitovati ljubav koja je spremna izgubiti svoj život i žrtvovati sebe da bi se pomoglo drugome. Molimo zajedno za našu domovinu da se obrati, da se duhovno iscijeli i da se vrati onome bitnome baš u ovoj teškoj situaciji”, zaključio je fr. Ivan Dominik.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja