Budi dio naše mreže

Papa Franjo: Iz ove situacije možemo izaći samo zajedno, kao cjelokupno čovječanstvo!

Papa Franjo i milanski nadbiskup Mario Delpini pozivaju na molitvu za prestanak nasilja i pandemije. Pridružite se i vi molitvi potaknuti riječima Svetoga Oca kako "nije dovoljno primiti svjetlo, nego je potrebno i postati svjetlo". To se svjetlo očituje upravo kroz univerzalnost molitve, suosjećanja, brige za drugoga, a sve to u borbi za prestanak pandemije.

/ hk

Na 40. obljetnicu ubojstva biskupa sv. Óscara Romera, večeras 24. ožujka u 21 sat, započet će molitveno bdijenje za sve misionare žrtve nasilja. Romero je bio jedan od onih koji su dali svoj život za dobrobit drugih. Molitveno bdijenje za sve žrtve i prestanak svake vrste nasilja i ove pandemije predvodit će milanski nadbiskup Mario Delpini, i to u svojoj Lombardiji, epicentru koronavirusa.

Pridružimo im se i mi svojom osobnom molitvom večeras u 21 sat i molimo za sve one koji danas daruju svoj život za Evanđelje i za druge ljude. Iako s distance, ovo je zajednička molitva svih nas, prenosi Fratellanza umana. Molitveno bdijenje možete uživo pratiti na mrežnim stranicama Milanske nadbiskupije.

Ja sam svjetlost svijeta! (Iv 8,12)

Tijekom nedjeljne molitve Angelusa, papa Franjo je pozvao crkvene poglavare i sve kršćane da u srijedu, 25. ožujka u 12 sati, na svetkovinu Navještenja Gospodinova kada se obilježava i Dan misionara žrtava nasilja, zajedno mole molitvu Oče naš, upravo onu molitvu koju nas je naučio Isus.

Papa Franjo najavio je i molitvu s adoracijom i blagoslovom Urbi et Orbi s praznog Trga Sv. Petra u petak, 27. ožujka u 18 sati. Ponukan prispodobom o čudu izliječene slijepe osobe od rođenja u kojem Isus kaže “Ja sam svjetlost svijeta” (Iv 8,12), svjetlo koje osvjetljuje našu tamu, papa Franjo napominje da “nije dovoljno primiti svjetlo, nego je potrebno i postati svjetlo”. To svjetlo se očituje kroz univerzalnost molitve, suosjećanja, brige za drugoga, a sve to u borbi za prestanak pandemije.

Ujedinimo se zajedno u molitvi! Obavijestite i druge da se uključe!

Foto: Fratellanza umana

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja